11/12/15 17:28
(http://ivo.bg/)

Сензация в сензационния официоз ПИК: има нещо, което Божидар Димитров не знае

 

        Имаме новина , сензация, шок, бомба, апокалипсис и т.н. в булевардния виртуален официоз на властта „агенция” ПИК. Интервюираният за 158-ми път от жълтите агенти на властта, уважаван от ПИК по съгерберна линия истерик ( а не ченге и доносник, каквито са за „агенцията” враговете на властта с досиета), за първи път през това хилядолетие се изказва нечувано сдържано в едно интервю.

Молят го да снесе пак някое тъпоумие за радост на непретенциозния им (по)читател, а той многословно и почти умно мълчи, но все пак произвежда нова „сентенция” на ръба на обикновената деменция ( кои решения било забранено да се коментират):

- Как бихте коментирали връчването на орден “Стара планина” на Вселенския патриарх, от страна на Росен Плевнелиев?

– Орден “Стара планина” не бих искал да го коментирам, това е решение на президента, а решение на президента, на прокурора и на съда не се осъжда. Преценил е, че има известни заслуги за преодоляване разкола в началото на прехода. Това е негово право – кого да награждава и кого не.

- Какво мислите за това че премиерът Бойко Борисов не удостои с присъствието си това награждаване и не прие патриарха?

– На дипломатически език това означава, че е недоволен от не много деликатния език на Вселенския патриарх по отношения на историческите ценности, които са българска държавна собственост. Тези ценности евентуално са на гръцката държава, но не е работа на Вселенския патриарх да коментира.

- Вартоломей обяви, че иска тези светини да се върнат на Гърция. 

– С това нарушава всесветския характер на църквата. В Гърция Вселенския патриарх управлява само северните части, придобити след Балканската война. Той си ги е управлявал и преди това, докато същинска Гърция се управлява от атинския Архиепископ.

- Предстоят президентски избори. Бойко Борисов не застана зад това решение на Плевнелиев, това знак ли е, че се отказва от него и не му гласува доверие?

– Не знам. Мисля, че просто е бил много зает с днешния консултативен съвет по национална сигурност и за това е отменил срещата с Вселенския патриарх.”

Моля? Божо да не знае нещо? При това не какво да е, а важно обстоятелство, което тълкувател на мислите, сънищата, намеренията, щенията и постиженията на Борисов е длъжен да докладва по най-правилния начин на сън да му го бутнат ( микрофона)?

Мисли Божидар Димитров…Мисли например пликомислено , че Борисов е бил „много зает с днешния консултативен съвет по националната сигурност и за това е отменил срещата с Вселенския патриарх”

Те и от „агенцията”, за която Божо е адекватен на жълтурщината й приоритетен съмишленик, са мислили цял ден дали да постнат постните му мисли му от вчера ( когато се състоя въпросният съвет) , но мисленето , доказано, не им е най-силната страна.

Цитатът доказва обаче, че Димитров все пак понякога може да мисли преди да говори, но пък чрез ПИК в такива редки случаи говори не каквото мисли.

Да не би да го готвят за посланик и да е решил да се прави на дипломат?

Дай Боже Божо да вампиряса навън, че най-после и в чужбина да прогледнат какви е чуда раждала, ражда и сега герберска майка просташка!

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване