11/16/15 20:21
(http://ivo.bg/)

Бистришкият тигър не е ястреб, а близнак на Сокола в местната хралупа на руската мечка

Атакувайки прозападния президент Плевнелиев за критиката му срещу руската политика Борисов потвърди днес многогодишните ми твърдения за това, че България се дели по разлома между Запада и Русия, а не между леви и десни политици, идеи, партии и прочее фасади.

 

При всички досегашни противоречия между Борисов и Плевнелиев те винаги са имали по-скоро безадресен, отколкото персонален характер за пред публиката. Вече не е така. Борисов, макар и да не персонализира, атакува пряко изказване на президента Плевнелиев, наричайки го на практика „ястреб”.

 

В края на август 2014 г. например Борисов, дори без да бъде премиер, а нещо като опозиционер, се противопостави срещу идеята на назначения от Плевнелиев служебен военен министър Велизар Шаламанов България официално да възрази срещу водената от Русия хибридна информационна война тук.

 

Информацията (ми, споделена в ivo.bg и в „Течна другжба 3”) за това, че именно Борисов се е обадил на служебния премиер Близнашки и му е наредил да цензурира подготвения в този смисъл документ на военното министерство, увисна като недоказана поради това, че никой не се осмели да го попита вече повече от година, дали това е така. Днес косъмът на съмнението се скъса- Борисов буквално се разграничи от Плевнелиев по същия въпрос със следното изявление:

 

“Аз не съм такъв голям ястреб и не влизам в такива тези, защото балансът в света днес е толкова крехък, че трябва да си мерим думите.”, каза той по повод интервю на Плевнелиев за в . „Индипендънт”, в което той говори за руската хибридна война.

 

Борисов не просто се разграничава, но и на практика порицава президента с препоръката да си „мери думите”.

 

Часове по-рано, в солова акция на един от най- разпенените адвокати на Борисов напоследък, бившият най-десен и най-син Георги Марков призова по Нова телевизия да не се делим на „русофили и русофоби”, употребявайки по този начин най-универсалната опорна точка на русофилската пропаганда за размиване на границите в разделението на българите чрез знак на равенство между русофилщината и нейните критици, обвинявани в „русофобия” за оправдание на поклоните пред руския неоколониализъм.

 

Бистришкият тигър не е ястреб по отношение на сибирската мечка, а си е направо папагал който повтаря колко много обича (българският народ) Русия всеки път, когато му изръмжат от Москва, включително след като Лавров го наплю като камила. Но що за животно е спрямо сокола, който гнезди в Бояна и мъти нещо в гнездото на властта, където е снесъл кукувичите си яйца?

СОКОЛ СЕ ЦЕЛУВА С ДРУГА ХИЩНА ПТИЦА, КОЯТО НЕ Е ЯСТРЕБ, НО ГНЕЗДИ СЪЩО В БОЯНА

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване