11/19/15 21:40
(http://ivo.bg/)

Кибритната война на Путин пали старите опорни точки заедно с българските бълхи в този дюшек

Резултат с изображение за Путин спички фото

В потвърждение на това, че Русия наистина води кибритна война за подпалване на антизападни страсти в България, руското външно министерство даде инструкции на своите местни пропагандни ретранслатори чрез своя говорител Мария Захарова.

 

След като насъска своята глутница в България да лае по президентската институция тук, Кремъл активира обобщаващата си опорна точка. Обърнете внимание на инструкцията, която се съдържа във формулировката, артикулирана от Захарова:

„Русофобията – това е тенденцията от миналия сезон“.

Москва бърза да запуши устата на всяка критика с твърдението, че настъпва някаква нова ера, някакво опрощаване в отношението на света към агресивността на Путин поради ангажираността му в Сирия.

Това е акцентът в посланието на Захарова, според което „през новия сезон на мода са прагматизма и реализма“.

„Тези, които предпочитат да следват модата, без да имат собствен стил, бихме ги посъветвали да следват световните тенденции“, натъртва тя отново за по-тъпите следовници на московските инструкции, ако случайно не са разбрали от раз какво им нареждат от Кремъл като приоритет в пропагандата.

 

В духа на радиопредаванията, чрез които Москва управлява дистанционно своята Пета колона в България след разрива между Хитлер и Сталин през юни 1941-ва, посолството на Русия в София използва днес модните канали за комуникация ( нали така, за мода става дума, както се изразява Захарова).

Руското посолство в София употребява изобретението на ЦРУ (според Путин), за да затвърди още веднъж най-важното: че „сезонът на русофобията” вече бил старомоден (след атентата в Париж – интересно „модно дефиле” като вододел- направо звучи като радостно ехо от изстрелите и атентатите в сърцето на Европа).

Посолството на Русия в България пусна в туитър следното напомняне за любителите на модните тенденции : “Захарова: Русофобията бе на мода в миналия сезон. В настоящия са прагматизмът и реализмът”.

Очаквайте говорителчетата на говорителката да запелтечат тук новите лозунги от всички възможни медийни трибуни в духа на тези указания.

Обаче ще имат един малък проблем: вече няма да могат да се маскират на пацифисти , които дефилират с плакати срещу войната , защото Путин се изпъчи в позата на самозван пълководец в тази война. Ще трябва да изоставят неестественото си състояние на миролюбци и да го заменят с далеч по-прилягащия на техния нрав революционен гняв с призиви врагът да бъде безмилостно унищожен- вчера той беше Западът и „еврогейовете”, а днес ( по изричната публична заповед на Путин) от „еврогейската дружинка” вече са зачеркнати французите . А утре…?

Кой знае, ако Путин каже, българският му слуга може и на омразния американец дори да се подмаже!

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване