11/24/15 07:42
(http://ivo.bg/)

За една нощ Путин призна Франция за истински мъж

Ок, предавам се! Путин наистина е „большой”. Със светкавичната си състрадателна реакция на петък 13-ти този месец след парижката трагедия той успя да излекува самата френска нация от най-страшното й заболяване, каквото е еврогейството, измислено като диагноза от Кремъл и повторено от путинофилистиците тук хилядократно.

 

Путин моментално се възползва от тежкия проблем на „леката жена” Франция. Той предложи близост, каквато до четвъртък 12-ти в днешна Русия не си представяха с френските „еврогейове”. На бомбите, с които руските самолети маркират интернационалната си помощ за Башар Асад в Сирия, руснаците започнаха да пишат „за Париж”, „за нашите” ( този път не става дума за нашистите от движението „Наши”, което силно напомня на хитлеровата младеж, имитираща комсомола на СССР). Аналогията , разбира се, отново е свързана с главния, ако не и единствен източник на национална гордост в днешна Русия: онази част от войната с Германия, която в СССР беше обявена за героична като „отечествена”, защото в предишната й позорна на Съветския съюз фаза цели две години Сталин беше главният съюзник на Хитлер и снабдител със суровини и материали, помагайки решително за разпарчетосването на Европа от нацистката военна машина.

 

Колко ли руски суровинен принос е имало в германските бомби над Лондон, Ковънтри и Ротердам, рушени две години методично от нацистките терористи преди да се посипят и върху съветските градове? Историята мълчи за такива „подробности”, което дава и днес възможност на кремълската пропаганда да изстисква нови и нови остатъци от прочита на удобната за Москва интерпретация на голямата война.

 

Българските медии, ( умствено) изоставащи до 106 място по свобода на словото в класацията на „Репортери без граница” сред 180 наблюдавани по този показател държави, отново лапнаха пропагандната примамка и препубликуваха безкритично руската промяна в отношението към „еврогейовете”, илюстриран с надписите върху бомбите- „еврогейовете” мигом бяха амнистирани и обявени за „наши”. Все едно, че едно към едно се повтаря историята сътрудничеството от антихитлеристката коалиция със Сталин през втората световна война. Точно това иска Кремъл.

 

Чуете ли някой днес ( и у нас) да говори за вероятната, предстоящата, започналата Трета световна война с Ислямска държава, да знаете: става дума за най-модната опорна точка на Кремъл. Някои я повтарят от глупост, други – поради склонност да прогнозират ужаси с цел да не познаят и така да си отдъхнат (всички). Но и в двата случая става дума за коментатори, които припяват – волно или не- на кремълската балалайка. Защото целта на Путин е да се измъкне от кримската примка на световната изолация, в която гениално вкара огромната Русия като лакома мечка, заклещена в хралупата на дърво с пчелен кошер.

 

За да се представи за новия Сталин, за спасителя на Европа и цивилизования свят ( от наистина ужасните изроди, но чак пък противници в Трета световна война от Ислямска държава), Путин се нуждае от хиперболата за апокалипсиса на ситуацията, от която той и само Той може да ни спаси. На първо място и на първо време от нас се иска да забравим за безобразията му в Украйна, както вече веднъж „забравихме” за техния прецедент в Грузия.

 

И ето че окървавената Франция е първата, която по заповед на Путин напуска виртуално …”еврогейския” съюз. Чудо! Путин я излекува от еврогейството. Край! Францизуте вече не са еврогейове. Изцеляването им се случи в мига, в който бащински ги целуна Путин и им предложи себе си.

 

Ако някой от адептите на путинската пропаганда не е разбрал, ще трябва вече да се съобразява: повтаряйки мантрата за еврогейския съюз вече трябва винаги да уточнява, че тази обида не се отнася до Франция, защото Франция е призната от Путин за истински мъж.

В линка можете да разгледате и черния хумор, който струи от снимки направени в Русия, но коментирани със сарказъм, познат от времето на СССР, когато вицовете бяха единственият отдушник на народнто недоволство.

 

http://uzoranet.livejournal.com/2053414.html

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване