11/25/15 12:35
(http://ivo.bg/)

Страданието на терористите и туристите от политиката на Кремъл

Руското миролюбие е необятно като самата Русия и душата й. Грандиозно е по мащабите си като Чернобилска катастрофа. Но не по-малко е кремълското новаторство и откривателство- например на съюзници, ругани само ден по-рано ( като американците, които изведнъж се превръщат в меродавен източник за руската пропаганда).

 

По примера на господарите си откривателите на правотата на Путин тук днес са щастливи да открият, че САЩ почти подкрепят руската версия за сваления руски бомбардировач. Ройтерс цитира американски източници, според които руският нарушител летял само 3 секунди в турското въздушно пространство. Колко километра прави това при съответната скорост на полета, нека експертите кажат.

 

С подобно потвърждение за „само” 3 секунди Кремъл няма нужда от признание за руската въздушна провокация.

 

Това са „само” три секунди навлизане, сравними със „само” 3 сантиметра проникване на нож в чуждо тяло, на куршум в плътта и да не казвам още какво къде, когато става дума за изнасилване. Има ли обектът на такова проникване право на самозащита или не? Да не говорим за наслагванията от минути подобни провокации „само” 3 пъти от 5 октомври насам.

 

Путин, който в петък 13 -ти този месец откри изневиделица, че французите вече не са еврогейове и нареди на руските бомби в Сирия да пише вече „за Париж”, сега открива също, че в Турция тече ислямизация. Путин, който откри и най-голямата джамия в Европа в Москва на 23 септември в компанията на Ердоган, днес открива, че същият е виновен за въпросната ислямизация. Вероятно е стигнал до това заключение на базата на откритието Путин от преди близо две години, че ислямът е по-близо до православието от католицизма. От много приближаване е получил проблясък, че сближаването започва да прилича на дифузия- само в Москва, където има 4 джамии, тези молитвени храмове не достигат за около 2 милиона мюсюлмани в града.

 

Но и това не е всичко. Путин доразвива откритието си да се бори чрез ( отказ от) туристи с терористи, като българите, взривили мечтите му за „Южен поток”. Приложи го например спрямо България, като нареди на държавни служители от силовия сектор ( т.е. на стотиците хиляди руснаци на заплата в армията, службите и т.н.) да посещават България. Братушките им тук изпаднаха в екстаз от удоволствие, че ни е натрил носа заради участието в санкциите на Запада.

 

След като в утрото след нощта на атентатите в Париж Путин откри внезапно, че руският пътнически самолет е свален над Египет с терористичен акт, потокът от руски туристи секна и към любимия на почерпените с по-високи доходи през десет годишния петролен бум руснаци египетски топъл рай.

 

Ето че идва ред руските туристи да бъдат употребени и като оръжие на отмъщението за още един руски самолет, който също може да бъде наречен пътнически ( нали вицепремиерът Рогозин се закани на Румъния да прелети с бомбардировач над нейна територия – явно СУ 24 става за лайнер с един лайн… пасажер макар, казва го не друг, а отговорникът за военната индустрия на Русия). Путин лично инструктира днес руснаците да накажат Турция като спрат да посещават курортите й. Речено-сторено като в руска приказка: сякаш с вълшебна пръчка беше изпълнена тази поръчка. Руските големи туроператори спират резервациите за Турция, съобщават информационните агенции.

 

Понеже и предпочитаната от милиони руснаци украинска дестинация за отмора и летен загар Крим „изгоря” в името на висшия руски приоритет „кримнаш”, в Русия се задава епидемия от абстинентна туристическа недостатъчност от съветски тип.

 

Какво излиза? Путин бомбардира Сирия, а уж притиснатите и притеснените от него терористи окървавяват не Москва , а Париж. Накрая го отнасят руските туристи. Как да не се възхитиш на хитрата комбинация, която поддържа високия рейтинг на Путин, желаещ да задържи само за себе си руснаците, вместо да му бродят по Синайската пустиня и други подобни дестинации като за изгнанически нации!

 

Възниква въпросът къде да се пренасочи изкуствено сдържаната близо век руска страст по пътуванията в чужбина. Трябва да очакваме някое ново гениално откритие на Путин, което да компенсира покрусата на руския турист.

 

 

За България решението е лесно: Путин може да покани целия годишен русофилски събор от Копринка на гости, за да не им мъчно на руснаците за братушките им. Колко му е да ги извози като едни таврийски българи в конски вагони на голяма екскурзия с цел запознаване с предимствата на руския свят на място. Така ще ги превърне в руски туристи и ще ги срещне на място с онези, които толкова обичат да им се любуват тук в качеството на обслужващ персонал.

 

Тази идея не е за пренебрегване като алтернатива на курортния комплекс в резервата Камчия. Не за друго, а заради това, че Камчия си е руски анклав, няма тръпка от елемента на досега с чужбина.

 

За Египет и Турция обаче не се наемам да препоръчам такава мярка- там май е доста сушаво откъм желаещи да веят руски знамена.

 

Цар Путин обаче няма да остави нещата така. След като награди народа си за търпението да го понася, като наложи ембарго върху западния внос на храни, с които руснаците тъкмо бяха попривикнали, ще намери начин да го дресира и по въпроса за почивките на чист въздух. Ей го Сибир, милиони руски и съветски терористи (или обявени за такива) е приютявал през вековете, колко му е да отварят врати за туристи от цялата страна отново лагерите от архипелаг ГУЛАГ!

 

На вратите им може да напишат в свободен превод от „Arbeit macht frei” :

 

„Почивай в (руски) мир”!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване