11/27/15 07:58
(http://ivo.bg/)

Петата колона на Путин вече не се крие

Свикнали сме да се съгласяваме общонационално само по една оценка за политическата ни „класа” или „ елит”: че няма класа и никак не е елитна. Обаче се осмелявам да поспоря: в политическите интриги , в които се прелитат лични , корупционни, клиентелистки поръчки на чужди държави с туземната балканска злоба, нашенците в много случаи са поне на средно, ако не и най-високо световно ниво.

 

Връх на тези умения показват ( за пред политически зрящата публика) двамата върховни интриганти Георги Първанов и Бойко Борисов. Навързани са неразривно с размяна на позициите през годините. Първанов направи охранителя генерал и го изстреля в политиката, а генералът му охранява амбицията да вършее по политическите върхове и днес, приютявайки партийката му в правителството си в момент, в който уж големият му противник по въпроса за руските енергийни проекти би трябвало да го мрази смъртно заради пълния провал на мегаломанските му обещания пред Русия, „спрени от Бойко” ( както подмазвачески към шефа изтъкват гербаджиите, когато трябва да защитят поредното слагачество на Борисов пред Русия)

 

Между тези двама изпечени интриганти попадна от политическото небитие президентът Плевнелиев. Стигна се до момента, когато Борисов откровено му казва в прав текст да си затваря устата – да си мерел приказките, когато говори за Русия. Първанов се включи и дори не се опитва да внесе нюанс в тази защита на Русия от българския президент, настоявайки направо Плевнелиев да подаде оставка. Днес той повтори искането си от екрана на БНТ. Поводът е все същият, по който неговият авер от задкулисното делене на порциите Борисов: Русия.

 

Получава се странен руски карамбол като в голямата международна интрига, при която Русия бомбардира в Сирия, а терористите отмъщават не на Москва, а в Париж. След което Русия мълниеносно предлага на Париж бомбено приятелство срещу общия враг – „почти” както през Втората световна война, когато Франция е разгромена от поощрявания с дипломация, суровинна и логистична база (полигоните на СССР са били използвани за подготовката на Вермахта за войната) и т.н. от страна на нацистките ортаци на Сталин. И в българската политика е така: Плевнелиев отправя критика към Ру,сия, а уж прозапдния премиер и руския му авер Първанов го атакуват координирано в гръб ( като турски изтребител руски бомбардировач, би казал Путин).

 

С риск да предизвикам отново недоволство сред онези, които смятат, че самотният в прозападната си позиция Плевнелиев не бива да бъде критикуван, за де помагам на враговете му, ще повторя отново: голяма грешка направи той като не изпълни направеното в деня на заклеването си като президент обещание да „проветри” поверената му институция. Единственото обяснение за този фатален пропуск, който позволява днес на Първанов да дефилира като легитимен политически интригант на най-високо ниво в държавата, е, че Плевнелиев не е могъл да направи нищо по разкриване на истината за управлението на своя предшественик заради симбиозата му с Борисов. Разобличаването на Първанов би означавало да откачи скаченият му съд Борисов.

 

Плевнелиев си няма партия, която да го защити. Само един Радан Кънев ( и предизвика срещу себе си нова лавина от свинщини в свинстващите медии, хвалещи иначе безсрамно властта на Борисов) се осмели да каже добра дума за него в ситуацията, когато фронтът срещу президента стана особено креслив в целия парламентарен и извънпарламентарен спектър- от маргиналната Татяна Дончева, до изпечения политически побойник Румен Петков, който обяви действащия ни президент за ненормален. Общото между всички крещящи срещу Плевнелиев, подчертавам за неразбралите, е пламенната защита на Русия от прозападния ни президент.

 

Цяло чудо е, че изобщо го има в страната, която се управлява от Петата колона. Тя вече не се и крие, поради което слагам точка на този коментар- от толкова години я изобличавам и съм подложен на тонове ругатни, подигравки и заплахи по този повод. Вече от усилията ми няма нужда. Мога да се „отдам на заслужен отдих”. Уж невидимата ръка на Путин, за която ехидно говорят мнозина тук, открито дирижира българската политика и това би трябвало вече да е видно и без специалното осветяване на предкулисието.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване