11/27/15 19:34
(http://ivo.bg/)

Смесен плач и смесени чувства по трасето Париж-Москва-София

Поговорката, според която дяволът ( кучето в руския вариант) е заровен в детайлите, напомни през сълзи днес в Париж за лаенето на русофилската глутница, джавкаща у нас по президента Плевнелиев.

 

Когато Плевнелиев се просълзи на поклонението си пред френското посолство в София на 14 ноември, русофилската глутница в България се разлая точно като псетата, които са надушили слабостта на жертвата. Заваляха обидни квалификации по отношение на мъжествеността на Плевнелиев. За целите на поръчковото му охулване във виртуалния официоз ПИК дори не се посвениха да направят долнопробна интерпретация, сравнявайки емоциите на това човешко същество след смъртта на детето му и чувствата, които показа за жертвите на атентата във френската столица.

 

На церемонията в памет на загиналите във френската столица мнозина днес ридаеха. Кадрите от тази скръб обиколиха света. Видя се, че плачат не само близките и не само някои политици – едните по най-естествени причини, а другите като заподозрени от циниците в политически цинизъм.

 

Какво да кажем обаче за хлипащите френски гвардейци? И те ли са „ревльовци”, както ревнаха да лепят етикети на Плевнелиев разни русофилски отрепки не само в анонимното виртуално пространство, но и от телевизионния екран у нас?

 

За сведение на въпросните отрепки, техният кумир Путин плака обилно на Червения площад. Вярно, не е плакал никога публично за руските или каквито и да било жертви в каквито и да е атентати или катастрофи – за чуждото страдание той не страда. „Стоманеният” им нов Сталин плака на 4 март 2012 г. от щастие, че официално се връща на власт като президент, макар да беше ясно, че не е изпускал кокала междувременно . Плака от облекчение след уплаха си от протестите, които предизвика преди това срещу себе си в Москва и Петербург с наглата демонстрация на измамата с ротацията на президентския пост с Медведев, предизвиквайки стотици хиляди руснаци да демонстрират чрез огромни шествия срещу безцеремонността на неговото властолюбие.

 

Москва и московските слуги на сълзи може да не вярват, но богатите ( в случая с Путин става дума за около 40 милиарда долара в офшорки, според политолога Белковски) също плачат. Плачат мъженствено от щастие, че им се е разминал разводът с прелъстения и изоставен руски народ, който днес търпи последиците от преизбирането на Путин.

Щом Путин плаче, значи и на Медведев е позволено.

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване