11/30/15 11:20
(http://ivo.bg/)

Един непослушен идиот и неговият подслушан антипод

Не съм длъжен да се оправдавам, но за да изпреваря въпроса „защо чак сега”, ще отговоря още в началото: не съм се включил с нито една дума в обсъждането на скандала с подслушаната и изнесената истина за измамната независимост на съдебната ни система поради нещо елементарно, споделяно от мнозина, ако не и от всички в България: няма смисъл да се обаждам. Няма нужда и аз да се бутам в хора на безсилието.

 

Когато няма какво да изпееш в двугласие, а претендираш да не си хорист, по-добре изпълнявай солово други музикални произведения.

 

Сайтът Биволъ едва ли се нуждае от мен за дует по собствената тема. Той изцяло има заслугата за разгласяването на скандала, чието обозначаване обаче вече беше изкривено с намесата на главния герой . Той пак „открадна шоуто”. Произнесе се, че „каки си говорят” и всички веднага закачиха етикета „каки гейт”.

 

Какво излезе? Тонът отново се определя от онзи, който би трябвало да се почувства поне малко засегнат, ако не може да е гузен ( понеже не знае какво е да чувстваш виновен). Но вместо това демонстрира всевластно дебелокожие. Изплел си е бронебойната жилетка отдавна. „ Тествал я е”, както се казва на модерен български език и знае, бронебойни писания за нея няма открити.

 

Пък и не обичам да коментирам коментари, с които съм съгласен. Какво да кажа- браво Биволъ, давайте все така? Да не би да съм Покровителя, какъвто го играе споменатият Борисов например ( когато му изнася, а не когато някой изнася неудобната истина за него)?

 

Има и още една причина за моето досегашно въздържание. Мразя сюжетите, в които не мога да избягам от противната парадигма „всички са маскари”. В случая тя толкова плътно му приляга, че не се налага и аз да декламирам това в крак с бремето на българската коментаторска многогласност.

 

Толкова пъти съм давал примери за намесата на Борисов къде ли не- дори по отношение на скромната ми личност се е обаждал това лято два пъти след две мои появявания по БТВ да се кара на началници в телевизията, че ме допускат да говоря. И какво последва? Публично Борисов продължава да лъже, че не се меси в медиите, понеже няма кой да го изобличи поне на принципа „дума срещу дума”.

 

На 16 юни миналата година по Нова телевизия заявих, че Пеевски е онзи, който е посъветвал Борисов да напусне на 20 февруари 2013 г. премиерския пост под фалшивия предлог, че не иска кръв ( след една милиционерска инсценировка на Орлов мост в София), за да си запази шансовете за завръщане във властта на бял кон ( или автобус). Последва личното ми обругаване на другия ден от самия премиер. Обади се отмъстително в телевизионното студио да ме нарече три пъти „идиот”- голяма чест, като тази да бъда псуван и заплашван по улиците, което си е комплимент заради факта, че от кретени похвали може да очаква само кретен.

 

Кой сега е идиотът?

 

Не се мъчете да отгатнете, защото ще сгрешите- пак съм аз. Нали затова живея, за да бъда полезен с нещо поне като идиотоотвод в държавата, в която един примитив може да бъде обожествяван и избиран за вожд. Все някой (друг) трябва да е идиот и нямам нищо против това да съм аз. Дори е чест за мен ако точно в този случай идиот означава антипод.

 

Какво можеха да добавят от Биволъ тогава, когато бръкнах толкова болезнено в раната „Пеевски” ( защото е политически убийствено за Борисов да се докаже, че всъщност е съставна, подчинена част дори от модела КОЙ и отговаря на описанието, по което се издирваше персонализирания образ на задкулисието по онова време)? Борисов изтрещя в резултат на думите ми в нервен срив както никога преди и след това. Ще да е било в десетката казаното от моя милост.

 

Нищо не можеха да добавят тогава колегите от Биволъ. Какво да добавиш към демонстративната сомоизлагация на един министър-председател, без да знаеш нищо повече по въпроса? Но ето че сега от сайта предоставят записи на разговори, от които връзката (му) с Пеевски придобива ( доста) плът.

 

Дано не придобие и кръв. Защото предишният път при подобен скандал безкръвно, но достатъчно летално случаят беше погребан със смъртта на обекта на интригата Мишо Бирата. Намериха го безмълвен завинаги в хотела на Златеви в Правец – откриха го внезапно покосен от смъртта, млад и морав. Инфаркт било, казват. Адски удобен инфаркт за инфарктно застрашените от неговото евентуално проговаряне.

 

Не че се имам за петел ( сред доста кудкудякащи носачки на яйца за баницата, разпределяна от моя антипод и съзаклятниците му), нито блогът ми е стобор, но знам, че и без петел, качен на стобора, ще съмне. Продължавам обаче да кълва колкото и където мога.

 

Ако чуете отново, че съм идиот- вервайте, както казва ракетата (в)носител на Борисов в политиката.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване