12/01/15 20:47
(http://ivo.bg/)

Обосновано предположение за западното неразположение към Борисов

Изразът „обосновано предположение” доби популярност след като първият кабинет на Борисов половин година се инатеше да приеме за вярна информацията на САЩ, Израел и Великобритания, че вина за атентата в Бургас носи проиранската ливанска групировка „Хизбуллах”.

 

На 5 февруари 2013 г. вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов беше упълномощен да съобщи, че и София вече вярва във вината на „Хизбуллах” ( по-късно тя беше възприета и като обща позиция на ЕС) . Имало вече „обосновано предположение”, каза той след Консултативен съвет по националната сигурност по тази тема.

Защо Борисов и компания не можаха да си обосноват предположението, което направиха с пълна категоричност Израел, САЩ и Великобритания в рамките на часове след атентата на 18 юли 2012 г. в Бургас? Отговорът ще прочетете в края на този текст. Но преди това- малко предистория на новината от днес, според която (неочаквано) предстои посещение в България на британския премиер Дейвид Камерън.

 

Изпреварващо намеквам, че причината не е само в разликата във възможностите на могъщите служби на споменатите три държави и нашите тук, за които бившата шефка на най-голямото съдилище в България Владимира Янева беше цитирана днес чрез пореден скандален аудиозапис да потвърждава публичната тайна, че принадлежат на ДПС.

 

Източникът на информацията за предстоящо на 3 декември посещение на Камерън в София „Дневник” пояснява, че няма яснота за програмата.

 

Имам обосновано предложение каква може да е причината за изненадващата предстояща поява на Камерън в София, която не ме изненадва по своя смисъл в контекста на събитията, които проследявам бегло в този текст. Ще припомня някои факти по дати.

 

Спомняте ли си къде отлетя за повече информация след атентата в Бургас премиерът Бойко Борисов? Не, не спази хронологията. Първи бяха израелците, които обвиниха ( доста обосновано, както се доказа) „Хизбуллах” . После и американците потвърдиха същото. Едва след това Лондон подкрепи публично тази теза. Борисов литна именно за Лондон ( все пак е гражданин за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България по документи).

 

На 8 август 2012 г Бойко Борисов си призна от Лондон, че не му споделят какво знаят. „И президентът Обама, и най-вече Нетаняху, и сега британският премиер казват и имат основания и мнение, че това е Хизбула, но българските службите не разполагат и не са получили такава информация, и помолих Дейвид да ми я предостави, ако я имат, защото това са тежки обвинения”, оплака се Борисов.

 

Защо Дейвид не казва на Бойко онова, което знае, четете обоснованото ми предположение ( подкрепено с информация от информирани западни източници) на края на текста.

 

През септември сценката се повтаря в Израел. Премиерът Борисов разговаря в Тел Авив по въпроса с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Причината за срещата между ББ и БиБи ( както фамилиарно наричат Бенямин в Израел), е все същият атентат. И резултатът е същият. ББ се жалва, че БиБи не му казал нищо. Съответно ББ си остава неосведомен и невярващ.

 

През декември 2012 г. ББ продължава да не вярва. Отива в САЩ. Среща се лично с президента Обама, след което заявява…пак същото. Отново не са му казали защо смятат, че въпросната групировка е виновна за атентата.

 

Пробивът настъпва на 17 януари 2013 г., когато по време на необявено предварително посещение на външния министър Николай Младенов изтича информацията, че България май ще склони да признае очевидното. Обоснованото предложение е на израелските медии, от които научихме за визитата.

 

Коя е „сламката” пречупила гръбнака на камилата, не знам. Което не знам, не знам- и не от страх от това, че камилата ще ме наплюе (отново). Не спекулирам с неизвестни величини. Но знам със сигурност това, което съм проверил добросъвестно: западните служби нямат доверие на Бойко Борисов. Това е многократно доказан факт по отношение на нашия премиер, обосновано заподозрян като плямпало и канал, по който изтича информация в

криминални и наднационални блата.

 

За първи път британски премиер посети България през септември 1999 г. Официалните формулировки бяха други, но истината е, че Тони Блеър дойде, за да благодари за проявената от София солидарност в осуетяването на руския опит да бъде провалена косовската кампания на НАТО през юни 1999 г., когато руски спецчасти, маскирани като „умиротворители” в Босна (където бяха поканени по добрата воля на НАТО в името на добрите отношения), завзеха с помощта на Милошевич летището Слатина в косовската столица Прищина. Москва опита да циментира този плацдарм като свършен факт в сърцето на натовската военна кампания с въздушен десант през България, осуетен обаче от българските власти.

 

В наши дни, когато българските управници дадоха серия от сигнали за готовност да подкрепят руските удари срещу натовската солидарност ( в българското и турското натовско небе и най-вече на пропагандния фронт, където всъщност се води основната битка на Запада с Путин), към София се е запътил същият онзи Дейвид, който отказа информация на Борисов през август 2012 за атентата в Бургас- отказа, защото още тогава му нямаше доверие.

Дейвид Камерън идва тук по причини, право противоположни на онези, които доведоха в София Тони Блеър. Борисов похарчи западното доверие в България. Може да има потупвания по гърбовете за пред камерите, но темата за ножа в гърба на Запада ще бъде доминираща извън публичността.

С помощта на този шифър четете по-нататък информацията за онова, което има да става.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване