12/02/15 16:38
(http://ivo.bg/)

Ето защо Бойко не дава да закачаме руски самолети

Ако си спомняте бунтовете в арабските страни от декември 2010 г. ( Тунис), началото на 2011 г. (Египет , Либия) и Сирия ( през март 2011 ), които по-късно бяха наречени „арабска пролет” , започнаха след разкрития на Уикилийкс за безобразията на арабските режими. Разкритията бяха изцяло антиамерикански доколкото разсекретяваха откровенията на американски дипломати.

 

Интересно: как пък в нито един от хилядите изтекли секретни документи нито веднъж по никакъв повод не беше направено разкритие , свързано с Русия, с нейната политика, с корупцията там и относно прочее нередности, които биха засегнали руския интерес поне на една стотна от вредата, която контролираният ( от кого ли?) теч на информацията удари американската дипломация.

 

Тези факти, разбира се, не пречат на кремълската машина за лъжи да вменява вина за „арабската пролет” на потърпевшите американци само заради това, че те се видяха принудени да признаят правото на арабите да се бунтуват срещу корумпираните си режими. Какво друго да кажат от името на една държава, която вместо паметник на британските окупатори, на който да изразяват благодарността си, имат статуя на Свободата на входа на града, който ( за разлика от нашата столица, приспана и застинала в съветския си период по отношение на съветската символика) никога не спи!

 

„Малката разлика” между онази държава и нашата е, че там никога не е имало „култ” към личността ( на един прост селянин от Правец и неговото днешно превъплъщение), а винаги са робували на култа към свободата.

 

Ето защо е интересно да се види как самата Русия, останала напълно незасегната от цунамито на Уикилийкс, през последните няколко дни изведнъж рязко се изяви чрез своето държавно ръководство като откривател на кривиците на една съседна и държава и нейния елит, с който се лигавеше буквално до преди седмица.

 

Не минава ден без Кремъл и лично неговият властелин да не направят някое удивително откритие, резултат на чудотворно проглеждане относно Турция и турците, на които се мазнеше наистина до преди няколко дни. „Проглеждането” започна със свалянето на един руски бомбардировач, който поради малко недоглеждане малко понаруши спокойствието на Турция и турците взеха, че го свалиха, вместо да го оставят да си прави каквото си иска.

 

Оказа се, че възмущението от тази самоотбрана оказа вълшебно въздействие върху сетивата на руския елит. Напълно сляп за това, колко отвратителни са южните им съседи и лично техният вожд Ердоган, който Путин поради незнание на този факт покани на 23 септември братски да открива заедно с него в Москва най-голямата джамия в Европа, шефовете на руската държава изведнъж получи колективно прозрение.

 

Първи се обади по право най-просвет(л)ения. Путин направи епохалното откритие, че колегата му Ердоган ислямизира Турция и изобщо е много вреден тип. И се започна…

 

Безчет руски чиновници последваха примера с проблясъците на своя самодържец и погнаха турци, пристигнали с туристически визи с вероломното намерение да правят бизнес, вместо да се излежават на прочутите руски плажове по бреговете на река Москва под горещото руско ноемврийско слънце.

 

Но и това не е всичко. Путин лично забеляза още няколко незабележими за него и поданиците му страхотни турски безобразия, като търговията на Турция с петрол с Ислямска държава, снабдяването на главорезите й с оръжие от Турция и пропускането на същите през границите на Турция. Всичко това Москва не виждаше преди да бъде осветено от пожара на падащия руски бомбардировач.

 

Сега турците в самата Турция имат всички основания да са благодарни на Путин, че ги осветли за свинщините на турския му колега, с когото доволно се гледаха с малките си очички на какви ли не двустранни и международни срещи, преди Путин да прочете в тях „ няма да се из(с)виня”.

 

Тук му е мястото да прозрем и ние, защо нашият вожд Борисов е толкова щастлив, че не сме свалили руски самолет, който ни провокира. Ами представяте ли си ако това беше станало, какво внезапно просветление щеше да получи Путин за Бойко и неговата свита? Камък върху камък нямаше да остане от каменната им репутация на чисти като сълза управници, които никакъв компромат не ги лови, освен ако е руски?

 

Путин може да е спокоен. Ако ще и да се снабдим с най-модерни изтребители, няма опасност за неговите въздушни провокатори в България. Нашата ( управляваща) милиция ги пази!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване