12/06/15 09:52
(http://ivo.bg/)

Путин прави съветски яйца от руския омлет

Текстът, който следва на финала, не е цитат от хумористичен вестник , нито е препечатка от някои от онези сайтове, които обичат да се бъзикат с читателите, изпитвайки тяхната интелигентност с абсурдни интервюта и други измислици, с които подвеждат за свой кеф лековерните.

 

Текстът , който можете да прочетете в края на тази публикация, се родее по своя смисъл с идиотските лозунги и препоръки от времето на СССР, което в нашата съветска колония остави своя роден отпечатък с лозунги от рода на :

 

„Най-голямо паве за партията”

„За конгреса на партията- големи яйца”

„ Всеки морков, трън в очите на империализма”

 

Ок, ще кажете, че няколкото бегли примера ( а такива има безброй) дотук са измислица от вицовете. Но самият аз съм израснал в жилищна кооперация ( в съседство с писателя Радичков и със съавтора на „На всеки километър” Кюлюмов, бивши колеги на баща ми от в. „Вечерни новини”), в която на всеки етаж имаше по един идиотски лозунг , апелиращ към гражданите или конкретно към пионерите да пазят „социалистическата собственост”. Проблем? Не, не беше проблем, а част от „нормалността”. В това е проблемът- че ненормалното се смяташе за нормално.

 

Тук все пак криво-ляво- доста криво и повече ляво- се отървахме от онова полудяване, с което се опитваха да ни формират като „социалистически хора”, сделани по съветски образец. В преродения под грижите на Путин и неговата кагебистка шайка днешен вариант на СССР обаче не само не са се отървали от миналото си, но и изпълняват все повече командата „кръгом”.

 

Ако с нещо днешна Русия се отличаваше наистина рязко от Съветския съюз,         то това беше свободата да се пътува в чужбина. Свободни духом и словом имаше и в СССР. Плащаха си цената за това или бяха усвоили методите на свободното говорене по ръба на бръснача на репресията, но това все пак беше възможно и дори беше масово поведение, ако признаем циркулацията на вицовете като подигравка с тогавашната действителност.

 

Пътуванията в чужбина, че дори и в рамките на самия Съветски съюз, бяха онази невъзможна за пресичане граница за милиони поданици на Империята на злото, която си беше поставила за цел да не даде възможност на гражданите си лично да видят алтернативата и да поразсъждават със собствените си глави над видяното. В името на тази невиждана по мащабите си в историята на човечеството операция по превръщане на повече от 100 милиона души в затворници, режимът на Сталин безкомпромисно натири собствените си победни червеноармейци в концлагери – директно с влаковете от Европа в сибирските простори. „Вината” им е била в това, че са видели с очите си Европа и вече са били смятани за заразени и негодни за съветския начин на живот след това.

 

И това съвсем не беше някакво „отклонение от ленинизма”, като се опитваха да се оправдаят съучастниците на Сталин по-късно. Тъкмо напротив. Първо , самият Ленин тарикатски прекарва най-хубавите години от живота си в „гнилия Запад”, в най-лабораторно представителния му вид в Швейцария. Много добре е знаел що за загниваща действителност е западната. И второ, поквареният от манията на разрухата в името на победоносната нищета мозък на Ленин е родил максимата, че си заслужава да загинат 90 милиона руснаци, ако останалите 10 живеят при комунизма.

 IMG_6282КОЛАЖ: “Как можахме да пропуснем това през цялото време”, се питат на Запад, разгадали най-сетне “загадъчната усмивка” на Моно Путин

Днес сравняваме Путин със Сталин заради очевидните напъни на поредното руско джудже да подчини на личната си воля гигантската Русия, както Сталин е успял да направи това. Всъщност физически и манталитетно Путин напомня повече на сифилистика Владимир Улянов-Ленин.

 

В епохата на Ленин е имало остатъци от руската буржоазност и дори известна опозиционност в лицето на разни политически фракции от болшевишко-социалистически тип, свързани с експериментални течения в изкуството и науката. Просто Ленин е бил прекалено кратко на кормилото, за да смаже напълно метастазите на нормалността в Русия – за разлика от Великия кормчия Сталин, който осъществява заветите му за диктатурата на простотията над здравия разум чрез репресии, репресии и пак репресии, гарнирани с подкупи и с пропагандна, пропаганда и пак пропаганда.

 

В днешния прероден СССР Путин върви по стъпките на своите предшественици в коловоза на пропагандата. Антизападната истерия в Русия показа, че тя съвсем не се ограничава с идеологическата омраза към самата западна цивилизация, която се внушава в Русия от времето на Иван Грозни насам. Кремъл иска от руснаците да мразят всеки- и на Изток, който е съгрешил нещо срещу неговата Русия. Вече и турците вкупом бяха сложени в тази графа.

 

Ето пример за полудяването в днешна Русия, където започнаха да съветват гражданите да не пътуват в чужбина защото било вредно и дори заразно…

 

 

„Руските граждани да прекарат новогодишните празници в родината си и да не натоварват своя организъм с рязка смяна на климата. Този съвет отправи днес ( 5 декември 2015 г.- бел. ivo.bg) главният санитарен лекар на страната Анна Попова, цитирана от “Интерфакс”.

Според нея с като не се пътува зад граница се избягва рискът от инфекциозни заболявания. “По-добре е да не претоварвате организма си с резки температурни амплитуди и климатични промени. В рамките на 7-10 дни организмът, особено детският, трудно се пренастройва към условията на друга климатична зона, а след това пак за кратко време – обратно към условията на хубава руска зима”, отбелязва Попова.

Тя съветва онези, които все пак решат да си позволят новогодишна ваканция в чужбина, да проявяват разумна предпазливост. “Трябва да се помни, че при пътуване има висок риск от заразяване със стомашно-чревни инфекции. Трябва да се пие само качествена бутилирана вода, да не се употребява непозната и термично необработена храна, нито пък храна, купена на улицата.

Руснаците вече бяха предупредени от съображения за сигурност да избягват такива любими ваканционни дестинации, като Египет, Турция и Тайланд, посочва “Ройтерс”. Сега Попова ги съветва да бъдат предпазливи и относно пътувания в Европа и САЩ.

В Европа, каза тя, наличието на големи маси бежанци от Сирия повишава риска от инфекции. В САЩ пък, според нея, тази година били регистрирани 10 – 15 случая на бубонна чума.( Дневник)

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване