12/11/15 21:33
(http://ivo.bg/)

Борисов се изложи ( на показ) с руския Първанов и се мазни за баланс на прозападния Плевнелиев

Ако бях майстор на колажите ( или карикатурите), щях да илюстрирам текста си с разменени роли между Борисов и Плевнелиев. Бих изобразил картинката как президентът посяга към премиера с покровителствен жест, който изглежда като да го погалва по главата.

Невероятно, но това се случи днес, когато Борисов се подмаза на Плевнелиев. При откриването на обект, емблематичен за президента, Борисов за първи път обърна палачинката си на покровител, ментор и началник , без когото Плевнелиев нямаше да го има на този пост. Борисов каза следното:

 

“София Тех Парк ( една инициатива, свързвана изцяло с Плевнелиев – бел. ivo.bg)) е пример за успехите, които се раждат, когато всички заедно работим в една посока, дори и да имаме различия в характерите. Затова съм истински щастлив за приятелството, което имаме от години с президента Росен Плевнелиев.”

Ок, за момент ще оставя настрана факта, че само преди седмици същият Борисов публично се опита грубиянски да забрани на президента Плевнелиев да говори срещу любимата му Русия. Различие в характерите ли? Не, това е различие по основния разлом в политиката в днешна България.

Да се върнем обаче към времето, когато Борисов се държеше с Плевнелиев по обичайния за него мутренски начин. В нощта, когато Плевнелиев беше избран за президент, изживяващият се като ревнив бащица Борисов вулгарно заяви следното унизяващо новоизбрания глава нещо в отговор на журналистически въпрос:

„ Аз ще ви отговоря по-простичко. Когато Плевнелиев е победител, победата е за Плевнелиев и Попова, ако бяха загубили, загубата щеше да е за мен и аз мисля, че трябва да престанете и вие с лицемерието си. Кой политик в България, кой политик е дошъл и вие сте го познавали? Всеки политик има някаква история, с която е станал известен, хората са видели неговата работа. Кой щеше да знае Росен Плевнелиев, ако не беше министър на регионалното министерство, ако не му беше дадена възможността да участва в изграждането на тези инфраструктурни проекти,

 

Днес Борисов е ПРИНУДЕН да смени тона с нотки на подмазване към Плевнелиев. Защото си дава сметка кой от двамата е длъжник и всъщност- КОЙ на кого по новото счетоводство.

 

Борисов дължи обяснения за заиграването си с мафията на българските граждани за европейско развитие. В последните дни той започва постепенно, леко, уж случайно, да вкарва нотки на разграничаване от Москва в денонощното си говорене пред публиката.

 

В едно от изявленията си Борисов се сети вчера да се възмути със задна дата, че са ни били посочили ( т.е. Путин ни посочи от Анкара на 1 декември 2014 г., но премиерът ни не смее да го посочи поименно, както самият той беше нашибан вербално от Сергей Лавров), като виновници за спирането на Южен поток.

 

Борисов внезапно си спомни и за газовия ( руски) рекет през януари 2009 г., което Му създало проблем с отоплението на поверената му София.

 

Някой да може да предложи цитат от изказване на тогавашният кмет Борисов, който да се е възмутил на правилния адрес по подобен начин тогава? Няма такъв цитат. Софийският кмет от Банкя си играеше мачлетата с московския си колега мафиота Лужков, както и изобщо игрите с руския корупционен фактор в България изобщо.

 

Това , да напомня, се случва, след като премиерът се озъби наскоро на Плевнелиев да си мери приказките по отношение на Русия.

 

Какво се случи , та се налага сега Борисов да си криви душата и да обявява колко е щастлив да е приятел с Плевнелиев?

 

Обоснованото ми предположение е, че прословутата интуиция на „политическото животно” Борисов му подсказва колко здраво е загазил с двата крака насред най- важния разлом в българската действителност.

 

Разломът е между източния и западния му крак. Поради което е решил да се наклони този път за баланс към представителя на прозападната политика Плевнелиев, който е антипод на своя предшественик на поста Първанов. Борисов се надява по този начин да компенсира западното презрение\прозрение от поклоните му към Москва, станали особено срамотни чрез показното му навеждане пред стария му ментор Първанов в кризата около употребяването на контрола над съдебната сласт за целите на руско-мафиотското сладострастие в поверената му губерния.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване