12/13/15 09:23
(http://ivo.bg/)

Москов ни спасява от избори- Москва радостно мълчи

Коментирах расистката реториката на Петър Москов тогава, когато беше на върха славата си чрез нея. Тя го изстреля за кратко по рейтинг дори и над началника му Борисов ( да се заканиш на циганите, т.е. на най-слабите и презрените, е най-прекият път към популярността на популистите в България). Възмутих се и от това, че се изказа презрително за своите критици в онзи момент, че били някакви „либерали от центъра на София” ( а в интернетните спорове с него заради позицията му да бъдат избити уличните кучета и така да се реши проблемът с тях, не съм участвал).

 

Отнесох си ругатните от страна на мнозина, които сега вероятно са в шок – бил съм цепил ДСБ и реформаторите. Но не съм си променял позицията. Нямам какво да добавя сега, когато , след многобройни „озадачаващи” жестове на Москов, превърнал се в част от най-близкия антураж на Борисов в рекламните му обиколки много преди днес министърът му да се определи като „спасител на България” от евентуални избори и да предпочете Борисов пред съпартийците си в опозиция.

 

Тази поза не е нищо ново. Още в началото на 90-те години мнозина предпочетоха да останат в БКП\БСП уж, за да й повлияят чрез своята демократичност да се демократизира. Всъщност надушиха, че Партията, окопитила се бързо от шока на краха на откровения комунизъм, още дълго ще предлага най-изгодните възможности за кариера.

 

Водил съм по онова време спорове в това отношение дори и за организации, като СБЖ: струваше ли да се остава в нейното ръководство? Според някои, като Петко Бочаров, трябвало да бъдем там, за да я променим. Обяснявах, че това не е възможно, защо другарите изведнъж станаха най-големите бенефициенти на демокрацията чрез основополагащото й правило „един човек, един глас”, въведено още от Солон в древна Атина. Така че мнозинството избира своето представителство на върха, а абсолютното мнозинство в журналистическата гилдия бяха дълго селектираните мозъци от времето на комунизма, които не можеха или не искаха да се разделят с това мислене. Загубих и този спор в практически план ( а бай Петко, както го наричахме приятелски, го развеждаха да го показват като демократичното лице в ръководството на недемократичната СБЖ, пълна с динозаври- точно както Москов го използва днес Борисов).

 

В наши дни СБЖ е жалка русофилска организацийка, а за БКП\БСП да не говорим…

 

Така че- нищо ново не се случва. Всеки избира как да обоснове опортюнизма си и обикновено, извън явния прагматичен интерес, се намират „аргументи” от „принципно естество”. Например Москов, както виждаме, ни спасява сега от избори със саможертвата си да остане министър.

 

Не очаквайте видими издайнически аплодисменти за Москов от Москва, но тъкмо тя ще се зарадва от стабилизирането на това управление, начело с Борисов. Защотоприкрития вожд на московската Петата колона, истинският охранител на съветските метастази в България.

 

А „по-глупавите” се дърпат и искат да спасяват България от Москва. Четирима от тях снощи ги арестуваха за писане на истини върху Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София. Определено няма да станат министри в кабинета на охранителя на МОЧА.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване