12/13/15 22:14
(http://ivo.bg/)

Прокурорската адвокатура и соцдесницата бранят Борисов от общия враг

„Внимание, внимание, всички мишки на събрание, най-големият мишок ще играе казачок”.

 

Тази детска игрословица от моето детство не значеше тогава нищо конкретно за мен, но днес придобива плът ( за кръв не искам да говоря, защото властта само с кръв се дава, според овластените господа от другарски тип).

 

Политическата криза, която уж не била чак пък толкова голяма, предизвикана от някакъв си Радан Кънев ( а всъщност пак от Началника на всичко в държавата), доведе до някои невиждани проглеждания. Например:

 

Главният прокурор Цацаров, ДАНС и всяко подобно протеже на депесе, слепи до онзи ден, изведнъж съзряха корупцията на турската граница.

 

В момент, когато някакви си либерали протестират срещу спънатата реформа в правосъдието, същото чудодейно прогледна, че на Капитан Андреево имало корумпирани митничари. Борисов също „откри топлата вода” и добре известния корупционен канал, прокопан още от времето на НРБ. За целта той драматично разкри пред медиите технологичната подробност, че корумпираните митничари, арестувани днес, били дори снимани.

 

Тази светкавица кога му светна – кога точно се състоя фотосесията?

 

По негово Охранително, Генералско и Министерско време не беше ли така?

 

Питам, защото жертвите на митничарския шантаж са вероятно хиляди, но едва днес и в тази ситуация, когато някой се озъби на Борисов и на избрания от него главен прокурор заради обезчестената Темида, на бърза ръка й беше свалена препаската от гузната съвест. Напълно прозрачно ( като мотивация в тази ситуация) беше задействана държавната машина за противодействие на граничния рекет.

 

Нали искахме румънски сценарий? Ето ни негова версия. Цацаров се прави на Моника, а Борисов играе подкрепящата роля на Маковей. Маккейн обаче би казал, гледайки ги в очите, че в тях вижда три букви: КТБ. Прозрение за милиарди.

 

Но и това не е всичко. Още по-впечатляващ е начинът, по който БСП се притичва на помощ на своя продукт Борисов в момент, когато той трябва да покаже, че правилно се е отървал от единствения си реален опонент в този парламент. За целта от „Позитано” обявиха, че се осмеляват да внесат вот на недоверие към това управление.

 

Да видим сега как ще гласуват мръсниците, които въстанаха срещу властелина! Ако подкрепят вота, значи Борисов е прав, че са си лика – прилика с вносителите от БСП ( столетницата няма нищо против и друг да е сбръчкан, като нея). Ако не го подкрепят, значи Борисов е прав, че са нищожества, които обаче може отново да приласкае, щом не гласуват с БСП- но само, ако слушкат напълно този път.

 

Главната опорна точка на съзаклятниците в момента е, че в опозиция минават едни предатели на дясното, които се съюзяват с лявото срещу истинския, автентичния, неподправения десен лидер. В резултат на което левите другари услужливо откликват за нуждите на Борисов с изпитание за десните „предатели”, които си позволяват да минат в опозиция на премиера.

 

Номерът на БКП\БСП да дискредитират всеки враг, оприличавайки го на себе си, е в ход отново- този път по колективен признак. Какво по- отвратително може да има в българската политика от това, някой да бъде оприличен на БСП.

 

Вицепремиерът Калфин, чиито имидж Борисов усилено помпа с похвали, също се включи в играта по очервеняването на злодейски разбунтувалия се срещу премиера депутат Радан Кънев. За целта, следвайки опорните точки, Калфин интригантски го причисли към БСП, щом минава в опозиция .

 

Това ме провокира да споделя за размисъл информацията, която не е хипотеза, а факт от задкулисието: Борисов и Първанов обмислят вариант да издигнат Калфин за президент на изборите догодина ( защото, пак ще напомня епиграмата на Радой Ралин, „откакто свят светува, все мазният отгоре плува”).

 

Невероятно? Ще говорим, когато това стане факт, ако самият Борисов все пак не се кандидатира за поста, както ужасно много му се иска , но не му стиска.

 

За момента следете как Борисов надува балона с похвалите по адрес на Калфин и как същият лети в посоката, желана от попътния му вятър на подмяната .

 

Всички мишки наистина са на събрание, а най-големият мишок отдавна играе казачок. В момента той си разменя комплименти с Калфин, автор на прословутата мерзост от предизборната му кампания за президент ( издигнат именно от БСП) от лятото на 2011 г., според която българският патриотизъм се измерва чрез любовта към Русия.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване