12/18/15 05:52
(http://semkiibonbonki.blogspot.com/)

Истинският Мечо Пух и приятелите му

Всички познаваме Мечо Пух - който живее в Голямата гора и е приятел с Прасчо, Ийори, Кенга и другите.п Освен това е Хух любимото мече на Кристофър Робин, и на Кристофър Робин всъщност му разказват приказките за Пух - ако помните. Но не знаете, че много много преди чудния филм на Уолт Дисни за Мечо Пух, във Великобритания живее едно истинско момче наречено Кристофър Робин Милн. За първия му рожден ден му подаряват плюшено мече, което той първо нарича Едуард, а после - Мечо Пух, и така го обиква, че през цялото си детство си играе с него и приятелите му животни.

А таткото на Кристофър Робин е писател (Александър Алан Милн) и веднъж заедно с художника Ърнст Шепард им хрумва идеята, че от Мечо и приятелите му става великолепна приказка. Така се появява любимият ни "Мечо Пух". А това са истинските плюшени играчки на Кристофър Робин Милн, които сега ги излагат в Ню Йоркската публична библиотека. За мен удивителното е, че още преди да ги видя, горе долу така си ги представях :-)

Играчките от 'Мечо Пух'
Публикувана на 12/18/15 05:52 http://semkiibonbonki.blogspot.com/2015/12/blog-post.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване