12/18/15 09:18
(http://ivo.bg/)

Победителите от ГЕРБ не ги съ(р)дят

Още не е заглъхнало ехото от фанфарите на гербаджийските победи на местните избори и заложените местни мини, наследени от предишните неспирни успехи на популистката партия, една по една гърмят. Но смее ли някой да се обади срещу толкова категорични победители? Нали победителите не ги съ(р)дят!

 

Пазителката на съветските светини в София Йорданка Фандъкова я издигнаха почти на висотата на МОЧА като „политик на годината” заради големия й изборен успех. Как да се „заяде” човек с толкова извисена победителка за някакви дреболии и неразбории около постоянните некачествени ремонти? Само турският официоз „Сабах” си позволи да напише, че столицата ни приличала на занемарен турски град от средата на 70-те години – „меко казано”. Явно турските медии няма да се борят тук за рекламни кампании с европейски пари, за ефекта от които турският официоз се чуди, питайки защо не се вижда той в София. Пък и официозът им може да си позволи да каже някоя истина за комшията, за да компенсира факта, че над бащино му огнище вилнее цензура, на каквато и Путин почти може да завиди.

 

Избирателите обаче възложиха обществената си поръчка за управление на гербаджиите именно в големите градове. Като Пловдив, където от вчера са въведени „умни светофари”, довели до безумни задръствания. Това се видя снощи от беглите телевизионни репортажи от бъдещата културна столица на Европа, доминирана от съветския надзирател „Альоша”, в който местният гербаджийски шеф Тотев се кълне като езичник в наследствен тотем. „Тотев-тотем” е втори по мащаб и важност приоритет в съветско-руския стремеж България да не напуска съветския ковчег по отношение на наложената й окупационна символика..

В Бургас пък, където гербаджиите също са Болшинство, местната управа не само също зорко пази съветското наследство, но и го „освежава” на площад „Тройката” с ремонти за хиляди левове от данъкоплатците. Нали символиката на окупацията от братушките, които имат особено голям апетит към тази част от България, трябва зорко да се пази- като зеницата на окото, както беше завещал съветският ни вожд Георги Димитров по отношение на вечната дружба с покойния СССР.

 

Гербаджийската руска тройка в трите града има с какво да се похвали обаче и във Варна не само на полето на съветската чест, която защитава с нокти и зъби ( които уж липсвали на властта, според Путин). Варна попадна в световните новини с една „иновация” в стил „премиер рита мачле по време на решаващо гласуване в парламента”. Местните победители прославят управлението си с велоалеи, каквито можете да видите само в руските сайтове за забавление, регистриращи разни абсурди във Великата страна.

 

В сайта на в. „Дневник” ( http://www.dnevnik.bg/photos/2015/12/18/2665043_fotogaleriia_absurdut_na_varnenskite_veloalei/) можете да се посмеете и вие- ако не ви се плаче от тъжната илюстрация на нашата герберизация, част от мутиращата съветизация в една уж евроатлантическа демокрация.

 

Зиг-загът на еднопосочната велосипедна алея следва контура на сградите по бул. "Осми приморски полк" като минава на сантиметри от входните врати и стълбищата им. Няколко подобни снимки бяха препубликувани от чуждестранни медии.

17/19 снимки в галерията Зиг-загът на еднопосочната велосипедна алея следва контура на сградите по бул. “Осми приморски полк” като минава на сантиметри от входните врати и стълбищата им. Няколко подобни снимки бяха препубликувани от чуждестранни медии.
Фотограф: Спас Спасов

Умом Россию не понять

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване