12/18/15 16:23
(http://ivo.bg/)

Суперлъжите на Путин и неговите медийни слуги

Путин изтърси на пресконференцията си вчера в Москва лъжата, според която „Южен поток” бил измислен от Русия , за да помогне на България. Тази глупост вероятно ласкае комплексираните му поклонници в България. Но предизвиква смях навсякъде по света, където хората не се хващат като шарани на плитко на елементарната кремълска пропаганда.

 

Сред цитатите от пресконференцията по подобен начин се открои я(р)ко и хулиганската му реплика, че турците май искали да оближат САЩ по едно място, сваляйки руския самолет. По този начин Путин напомни кой е персоналният законодател на пошлостите, разпространявани в руската хибридна война срещу цели народи, ако не и континенти като европейския, обявен за „еврогейски”.

 

С такъв пример за подражание не е чудно, че сервилните руски медии се държат „подобаващо” нагло, подигравайки се с интелекта на зрителите . Телевизия НТВ например излъчи свое „разкритие” за разработването на нов страховит руски бомбардировач. Той щял да лети с 11 000 клм в час по крива и неуловима за ракети територия и прочее …нахални лъжи. Защото придружаващият „разкритието” репортаж за „суперсекретния проект” е разконспириран с лекота като кражба на кадри от световния видеобмен, показващи сглобяване на поредния нов модел американски боинг.

 

Че на лъжата краката, както и на самия Путин , са къси, е известно. Лошото е, че бруталната пропаганда на Кремъл разчита и на късата памет за съветския пропаганден примитивизъм. Дори и той обаче май не си е позволявал толкова долнопробна и лесна за „бомбардиране” манипулация.

 

Ведеото с „разкритието” на НТВ за сглобяването на уж руския „суперсамолет” можете да гледате на този линк.

http://videochart.net/video/40470.43b1a90138aec8894348e74dd0b6

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване