12/22/15 20:16
(http://ivo.bg/)

Доган потвърди оценката на NYT за ДПС като руски проект

В последните дни на 2015-та сме. Имам повод да се върна в последните дни на 2014-та, когато се случи нещо важно, проспано от мнозина в спящата клетка на Русия, в каквато е превърната България.

 

Ню Йорк таймс, една от най-влиятелните медии в света, написа за първи път от висотата на вестник с подобен престиж в света ( противно на противната политика на безусловна подкрепа за ДПС ), че ДПС ( както и БСП, което не беше новина), е проруска партия в България.

 

Имах честта да бъда домакин на екипа на NYT, който подготвяше   в София въпросната статия и се чувствам лично съпричастен към неговите оценки.

Лустросаният ( но не и лустриран) шеф на ДПС избухна на 6 януари 2015-та в лицемерно възмущение. Реши да опровергава неудобната истина с тропане на крак като опърничаво дете ( на руската далавера в България) и поиска в отворено писмо американският вестник да се извини.

Последва една година презрително мълчание от страна на Ню Йорк таймс.

Вместо това обаче проговори Ахмед Доган, който потвърди напълно написаното от американския всекидневник.

В реч, произнесена на „почерпушка” в неговата крепост в покрайнините на София, Доган е нахокал Местан за това, че е си е позволил да застане на страната на НАТО чрез декларацията си в Народното събрание, в която ДПС еднозначно защити правото на Турция в спора с Русия за сваления руски самолет на 24 ноември.

Резюме на статията в Ню Йорк таймс можете да прочетете тук:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/12/31/2446420_nju_iork_taims_razsledva_kak_putin_

Няма нужда човек да е анализатор от медия със световно влияние, за да разчете в този сюжет основното:

КРЕМЪЛ ЗАДЕЙСТВА ОТНОВО СВОЯ ДОГАН

Черен гологан не се губи,. Червен Доган- също.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване