12/23/15 16:28
(http://ivo.bg/)

Острата реакция срещу тъп турски филм и мълчаливата по(л)за за руските му аналози

 

Един тъп турски филм предизвика очаквано остри реакции в България. Някой достатъчно умен в телевизия „Ал Джазира”, излъчила тъпия филм, е разпоредил тъпият филм да бъде свален от програмата. Точка.

 

Свършеният факт с тъпия филм и обичайните остри реакции на всяка глупост с турски етикет изостря обаче отново въпроса за многоточието, свързано с многобройни подобни антибългарски филми, произведени от „братушките”.

 

Писал съм многократно за тях и си останах почти самотен в тази дейност. Защото у нас руската плюнка срещу България е издигната от русофилския фанатизъм в ранг на „манна небесна” (храна небесна).

 

Русофилството у нас се е специализирало в антибългаризъм, но няма кой да се възмути от това. Защото русофилството е на власт. И в „опозиция” също.

 

Понеже ще има желаещи да опонират по въпроса и да сравняват дали тъпият турски филм е по-гаден или руските му еквивалентни (произведени впрочем по руска държавна поръчка с парите на Руския институт за стратегически изследвания РИСИ, оглавяван от специалиста на КГБ по антибългарска политика, ген. Леонид Решетников),ще обърна внимание на една подробност.

 

Тъпият турски филм е цитирал един единствен българин, изопачавайки дори и неговите думи. Всички останали говорещи или цитирани глави, са турци. „Чисти” или български, но турци. Някак разбираемо е да обслужат някаква турска, макар и неприемлива за нас теза. В тъпия турски филм има и наемници от американски произход, каквито може да видите цитирани по какви ли не въпроси в полза и на Путин (тъпите български медии много обичат да им вадят думите от контекста като допълнение към опорните точки на Кремъл).

 

 

Общото между тъпия турски филм и руските му многобройни аналози не е само антибългарската им насоченост. Родеят се в употребата на частични истини за мръсни внушения. Тъпият турски филм например казва истината за репресиите срещу българските турци по време на комунизма и за забраната на религиозните им занимания, но „забравя” да отбележи, че основната част от репресията на съветския колониализъм все пак беше насочена срещу самите българи, мнозина от които са християни с ограничавани права по същия начин.

 

Освен това обобщението в тъпия филм , че „т.н. българи” ( цитирам) са репресирали турците оставя впечатлението за някакво всенародно дело на „т.н. българи”, които са доносничили за турците, докато сред турците е имало само ангели небесни. Като българин, открито застанал срещу насилствената смяна на имената на българските турци по времето, когато това беше опасно, приемам това за лична обида.

 

В руските антибългарски филми също гъмжи от недоизказани истини. В концентриран вид се демонстрира в тях посткомунистическата разруха по села и градове, където могат да се видят скелетите на съветските динозаври от времето на окупационната индустриализация. Обобщението обаче, че причината за смъртта на тези динозаври е „европейския колониализъм”, а не краят на епохата на динозаврите , настъпила с разпада на СССР, е по-тъпо внушение и от обобщенията в турския филм.

 

Има обаче една много, много съществена разлика между турския тъп филм и също толкова острата недостатъчност на истината в руските му аналози. И тя, за съжаление на обитателите на руската мутрьошка, от която изскачат лъжите, не е в тяхна полза.

 

В турския филм, както вече споменах, турци застъпват някаква турска гледна точка. В руските антибългарски филми, дело на официално финансираната от Кремъл кампания, говорителите на руския интерес ДО ЕДИН са българи. Поне по паспорт.

 

Изгледайте, ако още не сте, един от най-гнусните антибългарски филми на руската пропганда, наречен „България умира тихо” и ще видите, че в него всички хули по адрес на България се сипят от устата на българи на руски език: от социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, през журналистите Валерий Найденов и журналиста Иво Христов, до самия Ивайло Калфин ( авторът на „сентенцията” за българския патриотизъм като производна на любовта към Русия), всички участници в „България умира тихо” сътрудничат ентусиазирано на специалистката по охулване на България от „Комсомолская правда” Даря Асламова.

 С ТОВА БУНИЩЕ АСЛАМОВА ИЛЮСТРИРА ЕДНА ОТ СТАТИИТЕ СИ В “КОМСОМОЛСКАЯ ПРАВДА” ЗА БЪЛГАРИЯ.

Това, разбира се, не предизвиква възмущението нито на медиите, нито на виртуалните храбреци в зъбенето срещу тирана в интернет. Защото руският фанатизъм на българския колаборационист е свещена крава, оплождана от златния телец вече около век и половина.

http://www.vbox7.com/play:0f427361fb&pos=vr

P.S. Достатъчно ли наблегнах на мнението си, че турският филм е тъп, тъп, тъп и пак тъп? Дано да е достатъчно за едни тъпаци, които се опитват да ме изкарат братовчед на Ердоган.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване