12/27/15 20:17
(http://ivo.bg/)

Българската медийна жаба реагира като жива на руската пропагандна дисекция

Руска телевизия сглоби с кадри от български телевизионни архиви „разследване”, за да обяви, че терористи в Париж и в Сирия стреляли с български калашници. Който от зрителите се е хванал, хванал се е на това квакане в блатото.

Руската атака срещу днешните български конкурентни производители на съветски оръжия не е нова. Но антибългарското обобщение при подобни пропагадни кампании досега не водеше до никакви медийни реакции в България.

Желаещите да си намерят оригинала на руския компромат могат да го намерят в мрежата.Омръзна ми да призовавам българските медии ( например държавни) да отговорят на руската хибридна пропагандна война. За други държавни институции дори не се надявам, но нали медиите, макар и държавни, все пак претендират за някакви медийни рефлекси по стандартите на демокрацията и националния интерес.

От години настоявам за реакция спрямо набезите на руската пропаганда, но се „радвам” на абсолютна глухота.Все повече.

Понеже съм загубил ТЪРПЕНИЕ, а търпението, според най-новата робска мантра на Бойко Борисов, било най-ценното качество на мъжа, отбелязвам, че по въпроса за отпора на руската пропаганда си говорих с Вяра Анкова на 4 юли 2015 г.. Резултатът след това беше, че още по-категорично бях забранен в БНТ, където вече съм табу дори и в маргиналните предавания ( в които се коментира политиката, вътрешна и външна), където преди това бивах допускан в името на имитацията на плурализъм.

Питам само: чии интереси за милиони от продажбите на оръжия по съветски лиценз настъпи този път руската информационна агресия, че най-после умрялата българска медийна жаба показа нещо като рефлекси на тезгяха, на който е разпъната от мангизите и скалпела на зависимостите от Петата колона?

Само питам и отговор по навик не чакам. Но ТЪРПЕНИЕ ще проявя, щом това се оказва принципът, на който днес се управлява страната ни.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване