12/30/15 20:04
(http://ivo.bg/)

Борбата на Борисов срещу ракията вещае селско неподчинение

 

НА СНИМКАТА: НИСКОАЛКОХОЛНО ПИВО, ПРОИЗВЕДЕНО В ГЕРМАНИЯ

В (пред)последното си обръщение за годината днес ( защото в казармения свят на Борисов всяка заповед е предпоследна), нашият премиер се обърна към българите със следното послание: „не пийте ракия”.

 

Това е грижовен завет след драмата с починалите от отровен алкохол сънародници в Якоруда, но си позволявам да направя прогноза за ефекта от него спрямо човека, който трябваше да се погрижи в поверената му държава да няма търговия с отрова, представяна престъпно за традиционна българска напитка.

 

Най-вероятно при календарното обръщане на палачинката между 2015 и 2016-та година ( ако използвам възприетата вече фразеология в политическото говорене от кухнята на предкулисието) ще имаме вълна от неподчинение спрямо премиерските указания.

 

Не знам дали през 2016 г. ще има гражданска съпротива спрямо управлението на Борисов, но по отношение на неговото бръщолевене срещу ракията ( и сланината, заклеймена също от Борисов на по-ранен етап), мога да предвидя селско неподчинение още в самата новогодишна нощ.

 

Обикновено политическата мода се диктува в градовете, но този път може да стане и обратното. Пък и традицията да се зъбим в механата на тирана ( обявен за беззъб от самия Путин на заключителната му пресконференция на 17 декември в Москва), е жива и здрава – днес в селата, утре и в други бивши села.

Борисов  пие кафе с Местан на 22 март 2014 г. и други напитки с друг паша доста преди това

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване