12/30/15 19:39
(http://ivo.bg/)

ГАЗПРОМ ни врътва кранчето и набива канчето на покорния ни премиер

С пълното съзнание, че правя допълнителна реклама на виртуалния официоз на властта, избирам да използвам меродавния за управлението ни булеварден източник на информация т.н. агенция ПИК. Защото е забележително, че в заглавието липсва обичайното „СЕНЗАЦИЯ, БОМБА, ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ, УЖАС” и прочее примитивни хватки за зарибяване на примати.

 

Ето как „агенцията” поднася наистина сензационната новина, но без да я определя за такава- вероятно, защото не за първи път се случва Москва да шантажира България с газовите доставки. В което няма никаква сензация, а си е рутинна руска политика срещу България.

 

И още нещо любопитно: този път снабдителите на булевардния сайт с компромати срещу поредния обект, нарочен за морално унищожение, не са го информирали изпреварващо, както правеха например в случая, когато трябваше за часове да „разобличат” Местан в сблъсъка му с Доган. За целта службите подаваха „сензационна информация” на същата „агенция” за Местан в турското посолство ( макар през цялото време да ставаше дума за друг адрес, за резиденцията на турския посланик).

 

„Агенцията” приема сега унижението да се позовава на две телевизии, срещу които бълва змии и гущери иначе с обвинения във всички смъртни грехове по отношение на една медия.

 

 

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Русия врътва кранчето на газа към България от 1 януари (обновена)

Автор: ПИК

19:10 | 30.12.2015

 

Русия врътва кранчето на газа към България от 1 януари. Това е предизвикало спешна среща на енергийни шефове при премиера Бойко Борисов.

Получено е изненадващо писмо от руската фирма „Газпром Експорт” до българо-руското дружество „Овъргаз”, че от 1 януари догодина спират доставките за всички битови потребители в България. Става въпрос за около 200 000 домакинства, газифицирани в цялата страна, съобщава Нова телевизия.

“Към настоящия момент „Газпром експорт” не предвижда доставки за „Овергаз” от 1 януари 2016 г. Това каза Жаклeн Коен изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг във връзка с извънредната среща на енергийни шефове, свикана от премиера Бойко Борисов, по повод писмо от „Газпром”.

„Грубо може да се каже, че компанията има около 200 000 абонати”, отбеляза Коен. Той потвърди, че е имало среща между премиера и енергийните шефове, като на нея са дадени инструкции на държавните дружества. „Булгаргаз” като обществен доставчик и „Булгартрансгаз” като преносен оператор имат пълна готовност, като в момента, в който „Оврергаз” се обърне към нас, смятаме, че няма да има проблем с доставките на газ”, допълни Жаклeн Коен.

След срещата при премиера, държавните дружества са уверили, че ако Овергаз сключи договор с Булгаргаз, общественият доставчик ще осигури доставките, така че потребителите да не усетят последствия от финансовия спор, уточнява Би Ти Ви.”

 

Неофициалното ми препоръка след официозната информация на иначе жълтия сайт е постоянно рекламираният в ПИК премиер Борисов да се придържа към досегашната линия на поведение спрямо Русия. Когато външният министър Лавров му удари вербален шамар с опакото на ръката, Борисов я целуна на следващия ден с репликата, че руският външен министър бил най-добрият дипломат в света. Не ми е удобно да напиша по аналогия буквално какво трябва да целуне сега на ГАЗПРОМ. Но читателите, които са чели нещо повече от „Винету”, ще се досеят и сами.

 

Ако някой е забравил предишното газово задушаване на България през януари 2009 г., може да си припомни на този линк : http://e-vestnik.bg/5340

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване