12/30/15 21:00
(http://ivo.bg/)

Депесарите от “тоя списък” дават заден ход и се умилкват на Анкара

Надменността на осветената руска върхушка в ДПС започна да се изпарява. В последните часове на годината, вместо да си консумират луксозната субсидия ( както правят смълчаните им огледални събратя от „Атака”, онемели пред инструкцията да хвалят руския депесарски шут на Доган), шефовете на официализираната руско-турска дружба в България дадоха пресконференция. Целта: да се оправдаят за глупостта си с упреци към зрящите хора, че били разбрали неправилно техния завой към Москва. Нямало нищо подобно.

 

Един бърз прочит на ситуацията след изтрезняването от пиянските брътвежи на Доган явно е накарал началниците по веригата да преосмислят „триумфа” си и да започнат да се подмазват на …Турция. Как иначе да обяснят на бай Хасан разкритието, че вождът Доган тегли към Москва и сваля от върха на партията свое протеже заради това, че си и позволило да говори за правото на Турция да се защитава от Русия.

 

Ето защо на пресконференцията от ръководството заявяват, че ДПС „ще продължава своите стратегически партньорства с Турция и другите страни от региона в дух на запазване и развиване на евроатлантическите ни и европейски ценности”.

 

Междувременно обаче има един свършен факт: историята с „оня списък” от 1992 г. получи своето продължение. Тогава Доган беше шантажиран, че е изнесъл в турското посолство списък с имената на български ( т.е. известни и на Русия, ако не и на нейно подчинение) агенти. Шантажът със заплаха Доган да бъде съден доведе до метаморфозата му срещу СДС и свалянето на правителството на Филип Димитров.

 

При сегашния политически трус в ДПС Доган освети на практика „тоя списък”: списъкът на агентурата на Москва във върхушката на ДПС. От 36 души в парламентарната група на ДПС в „тоя списък” към момента се числят 32 последователи на линията на Доган в полза на Москва. Бяха 34 на брой в деня на политическото покушение срещу Местан, но двама депутати с български имена го напуснаха междувременно и разбиха обобщението, че Местан и обкръжението му са върли ислямисти и неосманисти.

 

Онова, което истински тревожи осветените промосковци в депутатската листа на „тоя списък” обаче е не само вероятността да се усили лагерът на техния нов враг Местан с политически физиономии, а фактът, че превърнаха в свои врагове редовия бай Хасан сред избирателите- и най-неукият сред тях е схванал вече, че „светецът” Доган играе в полза на Русия. Ето защо от централата на победилата дружба с Кремъл вече дават заден ход с надежда да излъжат пак наивните си избиратели, изпращайки жалостиви сигнали към тях и към Анкара.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване