12/30/15 16:04
(http://ivo.bg/)

Между Турция и Русия Борисов избра ( да похвали) себе си

След като дни наред се чуди как да коментира коледното чудо в ДПС и на кой Началник на се кланя, премиерът Борисов се направи на интересен днес и съобщи , че Турция има интерес да се меси в България. Честито на уведомените!

 

Понеже в този сюжет я няма Меркел, че да й се поклони, Борисов реши да се поклони на себе си. Изтъкна, че избира България между Русия и Турция и че това си било неговата политика- да си се грижи за България. Тоже велико откритие на един премиер ( на България, а не на Турция или Русия).!

 

Все пак, мъчейки се да не развали достлука на юг, но и да не изневери на метаните си на Север, нашият премиер избегна прякото обвинение към Турция за намеса, а само констатира, че Анкара се ОПИТВА да (му) се бърка. Дипломат ни е той!

 

Никакви нотки на критика, дори и беззъба ( а именно в беззъбие го обвинява лично Путин) спрямо Кремъл Борисов не се си позволи по повод факта, че Местан беше свален като турски самолет от руска агентурна ракета в българското въздухарско пространство. Храбрец ни е той!

Откривателят на турската намеса, който преди някоя и друга седмица съвсем други приказки разказваше за дружбата с южната ни съседка при посещението на премиера Давутоглу в София, не взе отношение по разкола в ДПС и не стана ясно дали споделя оценките на своите ласкатели за ласкателствата им спрямо невижданата широта на дълбоката мисъл на Доган, обявена от въпросните ласкатели ( малко обидно за самия пренебрегнат властелин на държавата) за реч на годината. Загадъчен ни е премиерът, оставя ни да се догаждаме сами накъде клони и да тръпнем в очакване на нови знаци на мъдрата му политика на снишаване, докато попремине бурята.

 

В този смисъл Борисов сложи още една точка в многоточието на своята 2015 г. Прояви се на фронта на международните интриги в поверената му държава по същия начин, като и в лавирането на вътрешната сцена: важното му е да е добре с всички и да не взима страна. Докъде ще ни доведе това неутрално дередже, предстои да видим през новата 2016 г.- поредна година на гарантираната стабилност на страната ни на дъното на европейските класации по основните показатели на състезанието за по-добър живот между народите.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване