01/01/16 15:38
(http://ivo.bg/)

По – скъпи винетки от Винету, а от скъпия дядо Мраз-заплахи с мраз

В навечерието на 2015 година явно сме си пожелавали някои неща, които се случиха на принципа „внимавай какво си пожелаваш”. С което, уви, окончателно ми стана ясно, че Господ може и да е българин, но или не дочува, или си прави шеги с нас поради греховете ни.

 

От незапомнени времена в рамките на едно поколение ( май за толкова ни стига „колективната памет”) си пожелаваме например прекалено амбициозно да ни сбъдне швейцарската мечта и да станем Швайцария на Балканите. И ето че познахме през 2015 г., но в руския смисъл на думата. Превърнахме се във вратар на входа на Европа, т.е. в портиер.

 

С това свое постижение сме особено горди в страната на Горда стара планина. В предишни години сме се напъвали да се гордеем ту с розовото масло и киселото мляко, ту пък с друго нещо. През 2015 – та година избуя обаче националната гордост в държавата на Охранителя, че охраняваме както никой друг вратата към Европа.

 

Швейцар у входа в ресторан

Швейцар или привратник

С ТАЗИ СНИМКА РУСКАТА ВИКЕПЕДИЯ ИЛЮСТРИРА ПОНЯТИЕТО ”

ШВЕЙЦАР”. ДОБАВЕТЕ ГЕНЕРАЛСКИ ЛАМПАЗИ И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕКВИВАЛЕНТ ЗА 2015 Г.

Руската дума за портиер, отново да напомня, е швейцар. Така че си имаме швейцар на Балканите- една сбъдната мечта!

“Над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България”, заяви пред журналисти в Брюксел Бойко Борисов, позовавайки се на писмо от премиера на Турция Ердоган. Запомнил съм думите му, защото бяха казани в деня, когато Ердоган откри в Москва заедно с Путин най-голямата джамия в Европа на 23 септември 2015 г. Който не ми вярва, че нашият швейцар е направил такава прогноза, може да изгледа видеото и лично да се увери в казаното от него ( около втората минута) от монолога .му)https://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%9D%D0%B0%D0%B4-10-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE_562076.html?pagewhich=10

За такива прогнози във Факултета казват: и ние послъгаваме, ама този ще ни вземе хляба, лъже като дърт швейцар.

 

Прогнозата на нашия швейцар не само не се сбъдна, но тъкмо напротив: България се оказа най-нежеланата дестинация за бежанците, чиято вълна се натъкна на най-правилно построената отбрана срещу жени, деца и невъоръжени мъже в мирно време в новата човешка история. Съответно страховитите мигранти сами пожелаха да ни заобикалят.

 

Чудото на нашия швейцар на Балканите привлече вниманието лично на впечатления Дейвид от Великобритатания, който дойде да се запознае с подвига на родния Голиат. Дейвид и Голиат се разходиха заедно покрай съоръжението, невиждано по бреговете на Великобритания дори по време на опасността от нацистка инвазия.

 

Горд от постижението си, нашият швейцар многократно се похвали, включително пред Дейвид, че цяла Европа може да се поучи от него.

 

Най-удивителното е, че в края на годината се изяви още един претендент за швейцар на годината в България. С речта си в защита на Русия от Турция на българска територия този портиер на вратата към Европа през Босфора направо изпревари в класацията по охраняване на московските интереси самия Охранител, който не можа да направи нищо по-добро от това да се съгласи с Босфорския европеец, че Турция се меси в България и така се присъедини ловко към мнението на своя колега по портиерски функции при раздаването на руските порции у нас.

 

С това обаче не се изчерпват недоразуменията Господни в изпълнението на молбите ни за спорна 2015-та, което наистина я превърна в спорна.

 

От кога се молим за повече сигурност и ефективност в борбата с престъпността! С пълно основание се жалваме най-много от битовата, масовата престъпност. В резултат на което осъмваме през 2016 г. с обещанието, че всинца масово ще дадем пръстови отпечатъци, ако имаме нещастието да се обърнем за опазване на здравето ни към родното здравеопазване. Очаквам догодина към изискванията да се добави и снимка в профил и анфас към пръстовите отпечатъци. Ето защо не посмях да си пожелая повече светлина през 2016-та, за да не се изтълкува от Всевишния като заявка за повече светкавици в болниците, превърнати в полицейски участъци.

 

Има е още резултати от явно разваления телефон между пожеланията ни и тяхното изпълнение .

 

Нашият последовател на култа към Винету неуморно ни строи магистрали, но ни ние си позволихме да си пожелаем да повиши все пак качеството на строителството на базата на обоснованото ни предположение, че много се краде от европейските милиарди, раздавани в рамките на обществената тайна за обществените порции, лапнати от близки до властта строителни фирми. Ние ли се грешно молихме или Началника ни грешно разбра какво да нареди на подчинения си, но последователят на Винету за наказание ни повиши цената на винетките.

 

Русофилите вкупом се молеха за нови подаръци на дядо си Мраз, а той ги заплаши с мраз от 1 януари 2016-та в навечерието на руската Коледа.

 

Да обобщим дотук: швейцар, вместо Швейцария на Балканите; пръстови отпечатъци за нас, а не белезници за престъпниците; вместо повишено качество на строежите на вожда Винету, повишена цена на винетките; заплаха с мраз, вместо подаръци от дядо Мраз. Това получихме през 2015 г.

 

 

Един съвет към еротоманите: не си пожелавайте шведска тройка, че като нищо ще ви връхлети руска.

Аз казах, хау! Пък дали ще ползвате моето ноу хау, I don’ know.

Бележка на автора за почитателя на Винету, ако е почел с вниманието си този текст: ноу хау не е индианско заклинание, а I don’t know в превод на балкански швейцарски език означава „снишавам се, докато не ми кажат да се изпъча пак на ясен руски език”.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване