01/04/16 08:37
(http://ivo.bg/)

Борисов се мазни на Путин по старому и през новата година

В няколко части, като кайма с кокаляци и тлъстини, прекарана през месомелачка и продавана за кренвирши, излиза на порции интервю на премиера бай Борисов с неговия еквивалент в медиите бай Блъсков.

 

От реплика на Борисов пред БТВ тази сутрин стана ясно, че разговорът се е състоял в ранната утрин на самия 1 януари- толкова му е било важно на премиера да говори пред „Труд”. https://www.google.bg/search?q=%D0%A2%D1%80%D1%83%D0%B4+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=4XGJVqaZN8SWsgGy5bCoAQ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5207718

 

Оставям на читателите сами да преценят качеството на това количество, разделено на части по страниците на вестника. Единственият ми съвет към тях е да обърнат внимание на фамилиарниченето на Блъсков, забележителен с членството си в мафиотската организация Г-13.

 

Г-13 беше учредена през лятото на 1993 г. в кабинета на Стоян Денчев, секретар на Министерския съвет ( 1993-94 г.), начело с Любен Беров, марионетка на Мултигруп. Групата с фаталната номерация беше рекламиранаот Иван Гарелов по БНТ в „Панорама”  в специалната му рубрика „Строители на нова България” (жива гавра с едноименния труд на възрожденеца Симеон Радев) .

 

В Г-13 на Блъсков беше отредена ролята на медиен бос, чийто еквивалент днес е „императорът” Пеевски.

 

Ето списъкът на злополучната организация, която се разпадна толкова бързо, че мнозина вероятно са забравили тази комета от зората на първоначалното разграбване на капитала.

 

  1. Ангел Първанов – „Фърст файненшъл“
  2. Борислав Дионисиев – „Булвар ентърпрайсиз“
  3. Валентин Моллов – групировка „Моллов“
  4. Васил Божков – „Нове холдинг“
  5. Георги Аврамов – „Лекс“
  6. Георги Агафонов – банка „Славяни“
  7. Добромир Гущеров – „Орел“
  8. Емил Кюлев – Туристспортбанк
  9. Илия Павлов – Мултигруп
  10. Красимир Стойчев – „Трон“
  11. Петьо Блъсков – пресгрупа „168 часа“
  12. Степан Ерамян – Издателска къща „Еркюл“
  13. Христо Александров – Агробизнесбанк

 

Двама от този списък, най-могъщите по онова време в тази компания, бяха застреляни демонстративно посред бял ден в София. Двама други обитаваха за кратко затвора, а останалите „минаха в нелегалност” спрямо бомбастичната заявка за тяхната значимост от времето на първоначалното награбване на капитала.

 

Единственият оцелял на влиятелна позиция ( като медиен собственик) е Блъсков, който сега си говори на ТИ с днешния властелин на държавата.

 

Цитат от неговото интервю с министър-председателя на България:

 

„– Вдигни ( курсивът мой, фамилиарниченето-негово, бел ivo.bg) малко завесата на тия чудесни отношения с Меркел.”

 

Останалото в интервюто е фира, но тази демонстрация на близост си заслужава да бъде откроена като всяка „въшка на чело”, която издава нечия нечистоплътност.

 

Колкото до „новия Борисов”, той ни се показа и днес по БТВ в дълго и също толкова ялово интервю за БТВ. Не само, че не каза нищо ново, но и препотвърди старото си отношение към Путин. Борисов изтълкува появата на подареното от него куче на снимка за календар с руския президент като знак, че „те ни обичат”- явно няма предвид кучето и Путин, а тях, руснаците, от чието име бърза да ни увери в непресъхващата руска любов към него, а това значи – и към всички българи.

 

За всичко останало Борисов се научи да се сдържа, като сипе комплименти най-вече за опозиционни политици, създавайки ( досущ като Блъсков) впечатление за близост с тях. Чрез тази прегръдка съзнателно превръща тяхната опозиционност в посмешище. Радан Кънев беше откроен както в „Труд”, така и пред БТВ, като любимата жертва на тази демонстрация на едностранно преразказана от премиера близост. За пореден път се изяви в това отношение като онези примитиви, които обичат да се хвалят с креватните си подвизи за сметка на другия участник в тях, за да се знае колко са “неотразими” и потентни в собствените очи.

 

Едно обаче Борисов не може да се сдържи да премълчи: демонстрацията си на вярност към Путин и Русия. Обикновено вмъква в изявленията си обобщението за българската любов към Русия, но този път надмина себе си, проговаряйки от името на Путин и руснаците за тяхната любов към българите. И може да бъде сигурен, че в Москва оценяват първата му изява за годината като отличен знак за техните любвеобвилни планове за нас.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване