01/07/16 12:31
(http://ivo.bg/)

Местан проговори със закъснител за проруския харакер на ДПС

 

“Без да съм наивник, съм играл ролята на наивен сапьор, който се стремеше да разминирва опасните мини. Някъде преди Коледа стъпих на руска мина и знаете какво се случи – една безпрецедентна епитетна война.”

 

Под това мото започна и завърши днешното дългоочаквано проговаряне със закъснител на Лютви Местан.

 

 

В двете последни две минути на пресконференцията си днес и в последните две изречения бившият лидер на ДПС Лютви Местан отговори на двата най-важни въпроса, свеждащи се до едно и също, което оспорват солово и без сериозно опониране в публичното пространство в лютата си антилютви кампания русофилите вече две дълги седмици

 

Основната битка на манипулаторите през тези две седмици, поднесени им услужливо като доказателство за настройката на медийната машина в България, беше отричането на истина за декларацията , аплодирана в Народното събрание от депутатите от ДПС, свързана със свалянето на руския изтребител на 24 ноември. Буквално ден след избухването на „руската мина” , която е настъпил ( по собствените му думи днес) самата централа на Доган започна да дава заден ход и да внушава онова, което и русофилите денонощно говорят медийно: не декларацията била причина за свалянето на Местан от върха на партията.

 

„Отивам си заради декларацията и съм горд с нея”, категорично заяви днес Местан и с това , като потърпевш, върна разговора отново към неговата причинно-следствена логика.

 

За финал Местан се позова на оценката на Ню Йорк таймс, за ДПС като проруска партия, с която авторът на този текст започна и своя първи коментар по темата още на 24 декември в деня на „екзекуцията”, оглавена от Великия инквизитор Доган. Сега на Местан му се наложи да признае, че въпросната оценка е била

 

          Вие, които четете този текст, можете да видите и съвпадението с оценките на автора, до които достигна и Местан с днешна дата, потвърждаващи основните изводи от публикуваните анализи в ivo.bg.

 

          Както биха ви казали в сходна ситуация от екрана нахаканите телевизионери, „ не сменяйте канала, ако искате да научите повече по темата”.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване