01/07/16 10:36
(http://ivo.bg/)

“Светлина, повече светлина” върху Доган

Почти като във вица за Иванчо на черната дъска в училище, където бил накаран да се извини за думите си, повтаряйки три пъти с въпросителна интонация „Марийка не е мръсница?” и „извинението му” с обобщението „Е, много се извинявам”, изглежда все повече и кампанията на русофилите в опита им да отрекат лъсналата му принадлежност на Доган към Петата им колона.

 

Колкото повече го бранят от тази очевидност, толкова по дълбоко го набутват в русофилската ниша, от която той се показа по указание на руското посолство.

 

Днес и Искра Баева наля масло в този огън. Тя много се постара от телевизионния екран на Bulgaria on air да „докаже”, че Русия нямала нищо общо с речта на Доган ( в която той застана на страната на Русия срещу Турция уж от патриотични български позиции – по формулата на Калфин от 2011 г. за русофилството като задължение на българския патриот). Постигна обаче обратния ефект с „аргумента”, че Доган не е ходил в руското посолство ( което е трудно за проверяване от аудиторията – бел. авт.) и в Русия, което може и да е вярно, но не доказва нищо. Тъкмо напротив, опитът по този начин да се отрече поклона на Доган към Москва в речта му от 17 декември доказва колко отчаяно се опитват да замажат този неоспорим факт говорителите на Петата колона.

 

Като наблюдател на тяхната активност смея да твърдя, че кампанията им е безпрецедентна. Може да се сравни само с охулващата канонада срещу президента Плевнелиев миналата пролет във връзка с това, че както и останалите европейски лидери, той не откликна на поканата на Путин да застане до него на Червения площад в Москва на 9 май.

 

Сегашната пропаганднабомбардировка на русофилите в защита на Доган от „догадките” за неговото русофилство, превърнали се в неоспорим факт, надхвърля обаче многократно по активирания ресурс очернянето на Плевнелиев. И колкото повече рият, толкова повече го закопават в руския окоп и му нахлупват ушанката с георгиевската лентичка на изобразявания години наред от русофилите Ахмед Доган като турчин с фес.

 

Да кажеш, че Русия нямала нищо общо с Доган, защото той не е ходил в посолството й лично, е не просто глупост, а форма на самопризнание за липсата на защитима логика в търсенето на опровержение на цитатите, публикувани в самия сайт на ДПС на 23 декември миналата година в стенограма на речта му от 17 декември. Отгоре на всичко, за трети път ще напиша, че инструктажът му за въпросната реч е извършен лично от Димитър Иванов – Гестапото и Стоян Денчев след като са били привикани за целта в руското посолство.

 

Тази информация за совалката на Гестапото и Денчев е известна не само на мен. Но нито един път нито един от интервюиращите говорителите на руската пета колона не пожела да провери реакцията на другарите пред камерите какво биха казало по този повод. Не се съмняват, че ще отрекат, но за протокола ще остане лъжата им. Отказът от спазването на този протокол е вид съучастие на медиите, което ги улеснява да обикалят медийните трибуни с лъжите и манипулациите си.

 

Другата линия от същия сюжет е хоровото пеене в един глас (без нюанси) на русофилите срещу същата тази Турция, която даваха за пример на България по повод отличните отношения между Ердоган и Путин, преди двамата да се скарат. Вече направих сравнението с юни 1941 г., когато българските комунисти изведнъж откриват Хитлер като най-големия сатана, но само след като той напада изпреварващо своя съюзник СССР. Един коментатор в ivo.bg добави и друга, напълно основателна историческа прилика с нагнетяването на очакванията Турция да нахлуе в обединена България след съединението от септември 1885 г., когато обаче нападението идва от Сърбия, подстрекавана от Русия.

 

С настървението си да отричат очевидното говорителите на Петата колона осветиха още повече Доган. Прожекторите на това напъване само добавиха допълнителна светлина към обекта , пазен толкова дълго в сянката на предположенията и изваден вече на припека на „опроверженията”, осъдени на провал пред фактите.

“Светлина, повече светлина”, промълвява в безсмъртното произведение на Гьоте на смъртния си одър онзи , който си е продал душата на дявола. Колко “гьотино” звучи и в случая с Доган!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване