01/09/16 10:49
(http://psabev.blogspot.com/)

Този блог е на 10 години!

Песента “Happy Birthday To You” била изпята за първи път през 1893 г., при това с текст „Good morning to all“. За първи път торта за рожден ден се споменава в Оксфордския речник през 1785 г., а първата картичка за рожден ден – през 1902 г. За първи път преди 10 години Петър реши да създаде блог точно на тази дата, а през последните 10 години много неща се промениха – както за Петър, така и за блога… Първо Биляна и Петър обединиха блога си, после и те самите се обединиха :-)

Според „Аз жената“ има 11 неща, които задължително всяко 10-годишно дете трябва да може да прави:

1. Да си направи сандвич – в нашия блог също можете да откриете рецепта за сандвич.
2. Да направи чай с електрическата кана – правено, в Шотландия.
3. Да си пише сам домашните – доста хора си пишат домашните именно чрез информация от нашия блог, няма да даваме конкретни примери.
4. Да изхвърля боклука – дори го правим разделно
5. Да помага в седмичното почистване на дома – да, харесахме си бърсалка още в Белгия…
6. Да си отсервира обяда – за обяд не знаем, но когато Биляна реши да отсервира вечерята на Петър за първи път, нещата приключиха в Пирогов…
7. Да си избира сам дрехите за деня – и дори се научихме как да разпознаем скъпите от евтините дрехи
8. Да честити празник на член от семейството – разбира се, даже на цялата нация
9. Да помага в пазаруването – помага с гуми, памперси, детски седалки и идеи за подаръци на мъж и жена
10. Да си знае адреса – знаем го, знаете го и вие… www.peter.and.bilyana.net
11. Да знае как да поиска помощ от съседи – да, при това без да сме предубедени.

От горното следва, че имаме три деца: Симеон (на 2 години), Виктория (на 5 години) и блога ни (на 10 години). И макар (логично!) да отделяме много повече време на хуманоидните ни деца, за последните 10 години нещата с виртуалното ни дете в цифри изглеждат така:

  • 2 749 746 са уникалните посетители за последните 10 години.
  • Имайки предвид, че 90.46% от посещенията ни са от България, това означава, че 2 487 420 българи са ни посещавали или приблизително всеки трети българин някога е попадал на блога ни.
  • 59.1% от домакинствата в България имат достъп до Интернет, което значи, че над половината от българите, ползвали интернет са отваряли блога ни.
  • Тези числа растат все повече и повече – само през последната година (2015 г.) са ни посетили 419 000 уникални потребители – това са всички хора в Пловдив и Асеновград заедно…
  • От чужбина най-много блогът ни се чете в Германия (2%), Великобритания (1,8%), САЩ (1,5%), Русия (0,6%), Испания (0,5%) и Гърция (0,5%).
  • Средностатистически 872 души всеки ден посещават блога ни, от които 753 са уникални! През последната година не сме падали под 1000 души на ден.
  • Всеки пети посетител е под 25 г. (19.17%), всеки четвърти между 35 и 44 години (23.60%), а най-много са между 25 и 34 години (37.78). Едва 2.87% от посетителите ни са над 65 години (бабо, здрасти!)
  • Най-големите ни фенове са фенове на филми и сериали (5.51%), спортни фенове (4.75%), технофили (4.66%), шопинг-маниаци (3.95%) и пътешественици (3.82%).
  • Редовните ни читатели (чели над 10 публикации) са едва 3,5%, но това са почти 100 000 души!!! И, вярвате или не, над 20 000 души са чели над 200 статии в блога ни (да, всеки от тях поотделно!).
  • 17.69% от потребителите ни са ни чели от мобилно устройство (таблет или смартфон). За миналата година този процент е 36%, т.е. над една трета!!!
  • Най-често хората попадат в нашия блог след търсене на информация за официални празници, подарък, забележителности, гуми, рецепти за октопод, икони за skype и една-две нецензурни думи…
  • Средно хората прекарват 1:36 мин. на посещение в блога ни. Но истината е, че един голям процент остават само 10-20 секунди, докато останалите се задържат поне за 5 минути, а понякога четат и с часове.

Но извън числата, има нещо много по-важно… блогът ни стана повод за много интересни запознанства, неочаквани приключения и приятни емоции…

След 10 години онлайн присъствие, решихме, че е време да работим и в една друга насока – наша собствена фирма за онлайн маркетинг и реклама, дигитално присъствие в Интернет, консултации, организиране на събития и обучения и др., която създадохме преди броени дни… Дами и господа, представяме ви Уебикус ООД:

Webbicus-square-simplecolor

Запомнете това име и лого и очаквайте много новости там… Надяваме се, че ще го виждате по-често и на повече места.

А ние продължаваме напред – стискайте ни палци :)

Публикувана на 01/09/16 10:49 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/csrgm5qQDSs/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване