01/09/16 17:40
(http://ivo.bg/)

Що за ци(о)низъм е липсата на плурализъм да бъде представяна като подкрепа за плурализма?

 

 

На желаещия да се „самоубие”, влизайки в ролята на (само)убития защитник на свободата на словото, не може да се попречи, освен ако не бъде поставен под денонощно наблюдение в обезопасена за целта стая, каквато БНР определено не е .

 

Нямаше да се връщам към темата, ако тя не се натрапва в публичното пространство за партийни цели, паралелни на онези, който Волгин пропагандира от години в националния ефир в нарушение на елементарното правило да не агитира за създаването на политически субект . А той правеше точно това: призоваваше да бъде създадена „истински лява партия” , подобие на гръцката СИРИЗА в България.

 

Лявото, обявено за недостатъчно такова от самия Волгин, реагира в негова открита политическа защита. Лидерът на БСП Михаил Миков подкрепи най –яркото по своя антиплурализъм предаване в националния ефир , за да защити…плурализма в медиите, протестирайки срещу спирането на предаването „Деконструкция”.

 

От националния ефир са сваляни много други предавани. За разлика от Волгин, който си запази работата в БНТ и микрофона да си продължава пропагандата в други предавания, доста журналисти с противоположни възгледи на пропагандираните от Волгин са принуждавани да напуснат работата си. Сваляни са и са уволнявани, но от никого не бяха защитени. И никога не са се доближавали в демонстрирането на възгледите си до кресчендото на Волгин в „неговото” си предаване в държавното иначе радио.

 

Ще бъде лицемерно да не припомня с едно изречение, че предаването в „Десетката” беше свалено по времето на монархосоциализма през 2006 г. от ефира на най-гледаната телевизия след личната интервенция на соцпрезидента Първанов. От негово име в централните новини на БТВ беше изчетена цяла декларация срещу моя милост като водещ на предаването заради това, че съм си позволил да задам неудобен за него въпрос.

 

Същевременно на опитите да бъда упрекнат като водещ на забраненото по волята на социалиста Първанов предаване, че не съм неутрален във възгледите си , отговорих преди да ми бъде отнета думата с оповестяване на статистика за политическата окраска на поканените събеседници. От нея беше видно, че управляващите монархосоциалисти и депесари бяха категорично преобладаващо мнозинство в „Десетка” пред омразните им сини опозиционери.

 

Нищо подобно на полето на плурализма не се случваше от приватизираната от Волгин държавна трибуна за крайно лява и проруска агитация с дежурното му заклеймяване на дясното, Запада, САЩ и прочее сатанизирани от него мишени. Плурализмът в него беше забранен. Ето защо е повече от нахално с демонтирането на „Деконструция” да се спекулира по темата за пострадалия „плурализъм”.

 

А доволният от всичко това Волгин, който си остана на топло на държавна служба, а не на улицата при уволняваните през годините журналисти, търси улична подкрепя за своя триумф в позата на жертвата, която най-сетне се домогна до статута на страдалеца.

 

Като нередовен слушател на неговите монолози в „Деконструкция” не мога да знам дали е обосновал причината, поради която дефилира сега с щампа на основателя на ционизма Теодор Херцъл ( 1860- 1904 ).

 

Защо не на Че Гевара или Путин, което много би му подхождало, а именно на Херцл ( на първата снимка горе)? Може би се изживява като родоначалник на местен проект, съизмерим с обединяването на преследваните евреи? Ако е така, трябва да знае две неща: русофилщината му , видна от факта че дори и фамилното си име е променил на Волгин, никак не се връзва с подобна поза. Евреите са били преследвани жестоко в Русия много преди възникването на националсоциализма. Русия е била ( и продължава да е) най-мракобесната империя, включително за създателите на социализма. Ето защо евреите са потърсили убежище за своето консолидиране не другаде, а в същата тази Запада Европа, където е мишкувал комфортно и самият Ленин.

 

Не се съмнявам, че всичко това е известно на Волгин, а може би и на Миков също му е ясно за какъв ци(о)низъм иде реч. Но западналата партия няма нищо против да се възползва антизападната реторика и музиката на Бийтълс за фон на този ци(о)низъм.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване