01/14/16 16:22
(http://ivo.bg/)

Намеси с есемеси

Намесата на политиците в другите власти в България не само е публична тайна, но и е толкова банализирана „новина”, че вече никой не й обръща внимание. Ето че днес обаче имаме новина на принципа „човек ухапа куче”: премиерът обвини председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов в намеса в политиката- неговата лична политика.

 

http://politics.actualno.com/borisov-kym-panov-atakuvate-me-za-vas-e-losho-da-se-namesvate-v-politikata-news_518332.html

 

Ето какво се получава, когато властта, в лицето на Борисов и неговите помагачи, не си е свършила по обичайния начин работата по кадруването. Един важен представител на съдебната власт им се е изплъзнал и им показва неподчинение, с каквото не са свикнали.

 

Онова, което явно най-много вбесява Борисов, е че съдия Панов използва публичността , за да разобличи задкулисните методи на управление. За целта той показа пред журналисти електронно съобщение, получено от телефона на самия Борисов, от което е видно , че някой член на Висшия съдебен съвет доносничи на премиера как върви работата в този независим ( по конституция) ключов орган за здравето на съдебната власт, болна от корупция и политическа намеса.

http://offnews.bg/news/Komentari_65/Borisov-nahlu-vav-VSS-kato-Siderov-v-NATFIZ_620666.

 

Впрочем, с риск да бъда упрекнат за аналогията, преди близо 13 години Борисов се опита да ме командва по телефона направо по време на прякото излъчване на предаването „В десетката”, водено от мен. Тогава реагирах точно като Лозан Панов: изчетох на мига текста на електронното съобщение от него. Той се опита после да излъже, но му запуших устата с доказателства- за първи път след неговия петолъчен възход в управлението на държавата. Днес се вижда, че не е било за последен…

 

Припомням отзвука през 2003-та и опитът на Борисов 7 години по-късно да излъже отново вече с твърдение в предаването на Иван и Андрей, че никога не бил изпращал есемеси на журналисти:

http://www.segabg.com/article.php?id=87026

http://ivo.bg/2010/02/06/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8A%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5/

 

Днес властникът се сблъсква обаче не с някакъв журналист, когото заедно с ментора му Първанов от онова време отстраниха от пътя си (първо се задейства президентът Първанов през октомври 2006 –та, а в наши дни вече Борисов разпорежда на телевизиите да не бъда допускан до екран дори като външен коментатор).

 

Срещу Борисов сега се изправя един човек, олицетворяващ институцията съд, около когото започва да се оформя първата му истинска опозиция откакто нахлу в политиката.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване