01/15/16 10:57
(http://ivo.bg/)

Бойкоугодното доносничество

Предислов: този текст не цели да оправдава ничие минало, а да покаже претворяването на миналото в настоящето свинство, с което никое овластено прасе, разбира се, не се бори в поверената му кочина.

 

 

Доносът до Борисов чрез електронно съобщение по телефона от анонимен член на Висшия съдебен съвет, прикрит от самия премиер, както нищо подобно досега вади пред скоби въпроса с какво днешните доносници са по-добри от бившите и особено от набедените за такива в контекста на онова време, когато само по партийна, комсомолска и ОФ линия по своя потенциал доносничеството беше превърнато във „всенародно дело”. Днес е вече дело на елита на конци, дърпани от рафинирани мутанти на онзи комунизъм.

 

Колко доносници са внедрени в медиите, за да обслужват днешната Стабилност на Държавата (СД) , т.е. Държавната Сигурност ( ДС) на триадата във властта Борисов, Първанов и Пеевски?

 

Ще бъдат ли изобличени с отварянето на досиетата им?

 

Когато от екрана на една телевизия на държавна издръжка говори водещ на предаване с „ангажимент” към днешните служби, изразеното мнение на водещия ли принадлежи или е на водещия офицер от службите, към които водещият принадлежи?

 

Днешните служби ли пишат сценариите и списъците с бойкоугодните гости във влиятелни телевизионни предавания?

 

Въпросът е конкретен. Произтича от демонстративното сътрудничество на близки до властта медии, мобилизирани на „правилната страна”, определяна от службите при отиграването на скандала в ДПС чрез разпространявана информация кога, къде, защо и т.н. се намира врагът, набелязан за морално унищожаване с изразните средства на клеветническата съветска преса от времето на „Крокодил” и неговите сълзи по загиващия Запад.

 

Чия мода следват службите и политическите им чадъри у нас? Тази на ограничаването и дори на забраната службите да се месят в медиите, както е на Запад сред официалните ни съюзници http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2006/06/02/265123_moje_li_jurnalisti_da_sa_chengeta/?

 

Или , риторично да попитам, по навик подражават на съветско-руския чадър в точно обратната посока, както стана видно от разкриването на провокаторка на руските служби в една от малкото опозиционни медии в Москва? http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ruskata-Mata-Hari-kak-zhurnalistkata-Lesia-stana-agent-na-Kremal_610034.html

 

Доносниците в медиите ли звънят първо на Борисов да му докладват какви опасности го дебнат във връзка с евентуални разкрития? Или за нежеланата от Началника поява на участници в предавания и прочее неудобства за властта Му Той изпреварващо им спуска опорните точки със забраните кого да не канят и какво да не питат в телевизиите? Подписвам се под факта, че Борисов не се е отказал от дългогодишния си навик да навиква медийни началници за пропуски в цензурата спрямо омразни за него телевизионни гости.

 

(Забележка на автора като свидетел по този въпрос: още като главен секретар на МВР Бойко Борисов, пропуснал поради някое мачле дадено предаване, се обаждаше редовно в БТВ да пита кой какво е казал по негов адрес, а Николай Бареков беше от онези, които на висок глас гордо му рапортуваха с уважителното „господин генерал” та всички да чуят на кого докладва- същият Бареков по онова време стигна дотам да предложи в едно спортно предаване на Бойко Борисов да бъде кръстен приживе националният ни стадион ).
Днешните доносници получават ли заплати за доносите си или донасят от патриотични подбуди, което е равносилно на национално предателство, понеже тук патриотизмът е равнозначен на любов към една държава, обявила в столицата си Москва в края на миналата година натовска България за враг в рамките на новата (?) си доктрина за национална сигурност?

 

За какво още, освен за ставащото в ( уж) независимата съдебна система, доносничат на Борисов днешните доносници?

 

Колко доносници има властта в съуправляващите и имитиращите опозиция партии?

 

Ако предишните доносници биват обобщавани като слуги на СССР, с какво днешните им подобия се различават в държавата, в която службите слугуват на руските господари – видно най-малкото от отказа на службите да се противопоставят поне на публичната дейност на московската Пета колона в нейната хибридна пропагандна война?

 

И с какво демонстративно слугуващите на властта журналисти ( списъкът попълнете сами, той ни се демонстрира всекидневно чрез неизменното им присъствие на екрана като любими гости на най-гледаните телевизии), защитавана яростно от тях не само с комплименти към началството, но главно чрез охулване на противниците му, са по-добри от подмолните доносници?

 

Използването на шумни журналистически наемници със склонност към просташки език и агресивно поведение от телевизионния екран да вършат мръсната работа по дискредитиране на врага по-достойна практика ли е от някогашното тихо отстрелване на волнодумци със средствата на „тихия фронт”? Що за подлост е политиците да се правят на зализани проповедници със смирен дух и поглед, а техните протежета да бъдат пращани да лаят най-невъздържано в студията да им изпълняват указанията по ръфане на вражеското политическо месо?

 

 

Като става дума за недосегаемостта на влиянието на чуждата държава, предопределяща тези гадости като всекидневие в пропагандата тук, ето един пример: на последния Консултативен съвет по националната сигурност при президента Плевнелиев е било докладвано, че тъкмо в Русия е източникът на кибератаката срещу националната ни сигурност в деня на изборите на 25 октомври. Сривът на сайтовете на институциите, докладвано е на този форум, е бил постигнат чрез генериране на гигантски трафик, който е по силите само на съответната по мащаби злодейска сила. Да сте чули за някаква официална реакция, за нещо като нота, подобна на онази, връчена миналата седмица на турския посланик заради участието му в случая с Местан?

 

Впрочем- встрани от темата, но не много: понеже Петата колона е нагла, тя се опитва да контрира с обвинения за някакво платено американско влияние тук.

 

Може ли някой да посочи поне една проамериканска партия, едно многохилядно проамериканско сборище, един напън да се рекламира дружбата с Америка по подобие на вълните от организирани „мероприятия”,с които ни заливат за подклаждане на съветско-руското манифестиране на влияние в България с всичките паметници, знамена по време на проруски митинги и прочее (новина в аванс предлагам по този повод: на Софийската филхармония от сега е вменено да готви концерт по случай националния празник на Русия тази година)?

 

Или привлекателната Америка не се нуждае от платени „мероприятия”, докато непривлекателната Русия си пазарува любов от платените й субекти тук на принципа, че проституцията от този род не е забранена, а дори се поощрява като държавна политика (вижте кои учреждения са сред спонсорите на сборището на русофилите край язовир Копринка година след година, като Изпълнителната агенция по горите)?

 

Какво противостои, ако ще мерим на същия кантар на количествените измерения, срещу прословутия двуметров, един единствен паметник в България на американски загинали пилоти (пилоти-антифашисти, съюзници на Сталин, поощрявал бомбардировките над България с пълното съзнание за съветската полза от неизбежния гняв на българите срещу резултатите от бомбардировките, нали така, другари) на кантара на съветската монументална окупационна пропаганда тук?

 

Как да наричаме днес мили(ци)онерите в брой и под строй, които са собственици на медии, но с доносите си срещу противниците на многоглавата ламя начело на руската тройка във властта Борисов-Първанов-Пеевски (може и в обратен ред по значимост ) се изявяват като най-долнопробни доносници, изживяващи се обаче като борци срещу…доносниците ( но само против онези , които не уважават днешната власт и не й служат лакейски- своите ги титуловат като „професори”, „уважавани разузнавачи” и т.н.) от времето на любимия им иначе комунизъм?

 

Къде са бедните антикомунистически борци ( горди с връзките си някогашни ченгета като основен източник на информация за тях) срещу агентите от времето на комунизма да се възмутят от днешните напращели от лой доносници, които се возят с лични шофьори, получават кредити за милиони да купуват нови и нови медии, обогатяват се чрез връзки от рекламни поръчки по линия на властовия си слугинаж , списвайки доноси срещу посочените им врагове в държавата от най-вулгарно естество в притежаваните от самите тях медии и в притежаваните от …западни инвеститори телевизии?

 

Не трябва ли да има лустрация и за тази мутация?

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване