01/16/16 19:54
(http://ivo.bg/)

Ирина Бокова и Георги Димитров – патриоты на Болгария в международните игри на Кремъл

Извинявайте, обаче Ирина Бокова е толкова „българска кандидатура” за Генерален директор на ООН, колкото Георги Димитров е бил избран от българите за генерал-губернатор на окупираното от СССР царство България.

 

Това е най-краткият отговор на призива да подкрепим като българи българката Бокова.

 

И Георги Димитров е бил българин по произход, но е служил изцяло на съветския интерес.

 

Че кандидатурата на Бокова е московска, това най-сетне го написаха черно на бяло в един от най-уважаваните вестници в света „Файненшъл таймс” .

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/64624-analizator-na-ft-moskva-mozhe-da-ne-podkrepi-bokova-za-shef-na-oon.html%7D

 

Московската Пета колона у нас усилено рекламира подкрепата за кремълската кандидатура в духа на онова „научно откритие” що е то български патриотизъм, което днешният вицепремиер Ивайло Калфин оповести на русофилски събор като кандидат на БСП за президент през септември 2011 г. “Да си русофил на първо място означава да обичаш България! ( източник- меродавен, т.е. в. „Дума http://www.duma.bg/node/20229 )

 

Никак не е случайно, че тъкмо АБВ, партията на Калфин ( нещо като Първанов с човешко лице) поставя ултиматум, потвърждаващ отново , че българите се делят не на леви и десни, а според отношението си към Русия. Ако перифразираме известният рекламен клип с участието на Ицата, получава се:

 

„ Играеш с Русия – пичелиш, не играеш с Русия -не пичелиш”.

 

Това ни внушават говорителите на Петата колона, вменявайки ни липса на патриотизъм ако се съмняваме в избора на Москва.

 

Припомням за услужливо забравилите и за останалите патриоты в Болгария, че Бокова стигна до трамплина за ЮНЕСКО без каквато и да било конкуренция и алтернатива. А също и без никаква обществена дискусия в България за нейната номинация от страна на шефа на московската пета колона Георги Първанов.

 

Номерът му, особено в частта, в която руската кандидатура за ЮНЕСКО беше издигната за заблуда на врага ( включващ заблудения български народ), мина след като руският кандидат отпадна. За да разчисти пътя на истинския руски коз в лицето на Бокова, заместник-министърът на културата на Русия Александър Яковенко предложи в разгара на петролния руски бум 20 милиона „помощ” от Русия за ЮНЕСКО в случай, че бъде избран. Това автоматично се възприе като опит за купуване на поста и „силната кандидатура” ( по Бокова) Яковенко позорно напусна състезанието.

 

В едно от многобройните си интервюта в българските медии миналата седмица Бокова „спести” истината за отпадането на Яковенко , заявявайки лицемерно, че той бил „силна кандидатура”. Това е жива подигравка с истината.

 

Бокова беше спестила и „малката подлобност”, че не е била външен министър, но се представя за такава, за което беше разкрита от „Ди велт” http://www.mediapool.bg/di-velt-bokova-e-razkrasila-avtobiografiyata-si-news243494.html

 

Как е спестила също така милионите долари, които струват притежаваните от нея имоти в Ню Йорк, осветени от сайта Биволъ, е допълнителна, макар и не най-съществената, според мен, част от въпроса.

 

Този текст не цели акумулирането на всичко негативно, което може да се рече за Бокова, а именно факта, че от българите се изисква да покажат патриотизма си с подкрепата за откровено руска кандидатура.

 

С компромати през 2009 г. бяха отстранени от пътя на Бокова към върха на ЮНЕСКО Бенита Фереро – Валднер, еврокомисар и безспорен фаворит според всички прогнози, както и египетският министър на културата Фарук Хосни, останал като последна преграда пред тайната руска фаворитка Бокова.

 

Туземците у нас обаче бяха призовани да ръкопляскат за големия успех на „българската кандидатура”.

 

За още по-голяма тежест „най-добрият дипломат на света” (по оценка на Бойко Борисов) Сергей Лавров с прозрачна загадъчност се произнесе, че било време представител на Източна Европа да застане начело на световната организация. Иначе казано, подхвърли ни примамката да се гордеем, че чрез Бокова ще избиваме не само своите комплекси, но и ще представяме вкупом бившите съветски колонии, наричани за благозвучие с понятието Източна Европа.

 

Коя Източна Европа ще представя разконспирираната от Файненшъл таймс като „ прекалено очевиден избор на Москва” Ирина Бокова?

 

Полша влиза ли сред очарованите? А Украйна? А трите балтийски републики ? А Чехия ( която не принадлежи на лично очарования от Путин президент Милош Земан) ?

 

Или под Източна Европа се подразбират само енергонавтите в похода им към Колхида за Златевото руно , примамени от русалките и руските им подкупи?

 

Това са бившите държанки на Москва, третирани като такива от РасПутин. Някои от тях\нас в много близко бъдеще ще преосмислят ослушването си на Изток. Тъпите им аргументи в полза на слугуването ще бъдат заглушени. Ще им се пръснат тъпанчетата от тътена на ескалиращата лавина на руската финансова криза. Ще им се подмокрят сънищата от пресъхването не само на Южния и Турския поток, но и на източения инфлационен рублопад от корумпиращи заеми и щедри обещания за съвместни проекти.

 

Ирина Бокова не е нито българска , нито източноевропейска кандидатура. Тя е протеже на своя състудент Лавров. Неговите подчинени у нас дърпат струните на пропагандната путинофилска машина, настроена на партиотична вълна по партитурата на партиотите от партията на Калфин . Patria o muerte ( по Че Гевара).

 

А на онези, които няма да се откажат да заклеймяват „предателите” , несъгласни с руските интриги за българска сметка, предлагам да се опитат да се замислят, пред кой съд ( на историята включително) етническата и националната принадлежност има предимство пред деянията на конкретната личност.

 

Да играеш в глобалните игри на страната на отбора на държавата, която те е обявила за натовски враг ( според обявената в навечерието на 2016 г. Доктрина за националната сигурност на Русия) е не по-малко осъдително, отколкото да се криеш като местен Местан в резиденцията на турския посланик. Доста повече е!

 

Или да търсиш закрилата на турския посланик е по-голямо национално предателство от това да получаваш закрилата на Руската държава в конкуренцията между Изтока и Запада за сметка на (уж) прозападната Родина?

 

Сред любимите гадости, с които русофилите обичат да замерят българските патриоти заради съпротивата им срещу преклонението пред бившите ни окупатори, е изразът „майкопродавци”.

 

Това си е живо самопризнание за тяхното самосъзнание. Та нали за тях Русия е „матушка” и неподчинението на нейните цели им се привижда като предателство срещу истинската им майка!

 

ОФИЦИАЛНО РЪКОСТИСКАНЕ МЕЖДУ БОКОВА И ПУТИН НА 9 МАЙ 2015 Г., КОГАТО ЗАПАДЪТ БОЙКОТИРА ШОУТО НА ПУТИН НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване