01/17/16 09:41
(http://ivo.bg/)

Бушонът Яне Янев дими в тила на Пожарникаря

Това е началото на края на Борисов като началник на държавата, щом Яне Янев му е предпазен бушон.

По една случайност бях в Пловдив на 6 септември 2003 г., когато се роди прякорът му „димката”. Бременната ми съпруга, поканена да изпее националния химн в Синдикалния дом в града пред събрание от 800 души, бе сред бягащите от задушаването.

НА СНИМКАТА: ДИМ В СИНДИКАЛНИЯ ДОМ В ПЛОВДИВ НА 6 .09.2003

Янев не само не отрече съпричастността си към извършеното престъпление, но и се перчеше с него по горещите следи на безобразието още същия ден:

Лидерът на Национално сдружение-БЗНС Яне Янев пое отговорността за днешния инцидент в сградата на синдикалния дом в Пловдив, където заради пуснати димки бе отложено началото на разширеното зседание на Националния съвет на СДС. Янев каза по телефона, потърсен от репортер на БТА, че листовките, намерени на мястото на инцидента, са на неговото движение и решението за разпространяването им е било взето на заседание на председателския съвет.

“Ако днес в залата на СДС е имало пушек, то във всяка българска къща гори огън от социални, икономически и десетки други проблеми”, заяви Яни Янев. Той допълни, че се предвиждат и други подобни акции. “Те няма да приличат нито на тази на Бузлуджа, нито на днешната в Пловдив”, посочи Янев, но отказа да уточни какво предстои с обяснението, че ще бъдат изненада. „http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2003/09/06/149428_dimka_otloji_zasedanieto_na_sds_v_plovdiv/

Както се вижда, заканата на безнаказания престъпник се осъществява с нови димки, които хвърля. Този път целта им е да задушат истината около доноса с есемеса до Борисов.

Янев е нает да заяви самоотвержено, че е авторът на доноса. По-ясен знак за отчаянието на положението не може да се измисли.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/16/2687071_ianev_za_esemesa_kum_borisov_informatorut_mi_ne_e_ot/

В архивите на психиатриите може и да има описани подобни случаи, но в света на нормалните хора няма прецедент някой да се е изпъчил гордо като автор на донос, извършен с особена дързост, както в случая. КОЙ знае…

Повечето паметливи наблюдатели споменават Янев като мераклия да „уволнява” през 2011 г. премиера Бойко Борисов, на когото се оказа …съветник в наше време. Искам обаче да обърна внимание на друг палачинков абсурд: с поверената му ролята на бушон пред неспасяемото реноме на Борисов днес Янев е превърнат в злополучна охрана на Охранителя пред опасността да бъде изобличен с факти като главен вредител в поверената му държава.

Днешните доносници са не по-малко вредни от вчерашните. Те дори действат с висш „държавнически размах”. Това се вижда от аферата с висшия магистратски донос, чието изобличаване от страна на съдия Лозан Панов предизвика истерията с нахлуването на Борисов на заседание на (уж) независимия Висш съдебен съвет и димките в медиите, наети да замитат следите.

Още по темата:

http://clubz.bg/33239-koj_li_pyk_da_e_informatoryt_na_borisov

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване