01/23/16 09:39
(http://vasvalch.com/)

Двама мъже и половина в Музейко

музейко научен музей

След серия организации и договорки преди две седмици най-накрая отидохме до Музейко – двама вече възрастни мъже и аз, на практика на 30. Мисля, че бяхе единствената група, в която всички членове са с височина над 1.50 м… и се забавлявахме страхотно!

музейко научен музей музейко научен музей музейко научен музей музейко научен музей музейко научен музей

Музейко доста прилича на западните музеи – пипането на експонатите е не просто позволено, но и препоръчително. И ако в Европа музеите стандартно имат експозиции за възрастни с кътчета за деца, явно американският подход включва създаване на пространства изцяло насочени към малките.

Разходката ни отне към два часа и половина – ако сте с малко любопитно дете, вероятно трябва да си отделите препоръчаните в сайта четири часа. Освен нещата за гледане и четене, има адски много неща, с които да си поиграеш – рентгенови дисплеи, симулация на земетресение и любимата ми роботизирана ръка, с която трябва да хващаш и местиш топчета. Да речем, че от мен няма да излезе добър оператор на Canadarm, но пък се забавлявах много.

Най-полезното е, че в Музейко навсякъде ще намерите услужливи разпоредители – не от онези, които основно викат “Шшшшт!”, а от тези, които идват и ти обясняват всичко. След като си поговорихме за сателитните снимки на Земята, нашият разпоредител излезе навън и обясни подробно как работи метеорологична станция. Какво повече да искаш?

Няма причина да не посетите Музейко, дори да сте без деца. Със сигурност ще изпитате поне няколко емоции: първо страхотен ентусиазъм, после окриляващо любопитство, накрая контролирана завист към младото поколение, което няма да трябва, като мен, да чака на 20 да замине за Англия, за да разгледа як интерактивен музей. Защото Музейко си е един музей на международно ниво – от качеството на изложбата до усмихнатите момичета в магазина. Впечатлих се от тях, защото с един поглед на чантата ми, цялата в значки, момичето ме прецени и ми предпожи значка на Музейко. Взех си.

Постът Двама мъже и половина в Музейко е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 01/23/16 09:39 http://vasvalch.com/muzeiko/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване