02/16/16 09:45
(http://vasvalch.com/)

Innovation Explorer за историята зад иновациите

innovation story

Innovation Explorer е от онази рядка порода събития, на кото трябва да ви се ходи всяка година. Мога да изброя на едната си ръка всички събития от тази категория – DigitalK, SEO конференцията, Ratio – и Innovation Explorer, който раздвижва началото на календарната година, за да ни зареди с хъс за иновации.

Тази година събитието е тематично насочено към историята над иновациите. Зад “The short story of innovation” всъщност се крият много опити, грешки, възходи и падения, нерви, стрес, съмнения и какво ли още не. Независимо дали търсите решение на бизнес проблем или се опитвате да откриете електрическата крушка, вероятно първо ще се провалите грандиозно между 700 и 10 000 пъти (според различните версии за известния цитат на Едисон), но това ще са всъщност малки крачки към успеха.

Защо Innovation Explorer си струва?

  • заради нишата: защото повечето конференции у нас се стараят да са всичко и в крайна сметка не са нищо – в тази ситуация Innovation Explorer изпъква като конференция с ясна тема, за която лесно можеш да прецениш дали е твоята или не. Това позволява на място да се съберат хора с точен фокус и насока – т.е. не говорим за общ нетуъркинг, а за много целенасочен подход.
  • заради темите: тази година Innovation Explorer се фокусира в четири теми: креативност, отворени иновации, подривни иновации, социални иновации и развитие на нови продукти и услуги. Всяка от тях естествено се влива в общата насока на събитието и допълва другите.
  • заради лекторите: организаторите успяват да съберат на едно място хора, които са в авангарда на иновативните индустрии, технологии и мислене. Сред списъка ще видите презентатори с позиции в Intel, McCann Erickson, Pixar, SAP, PwC и още, и още, и още…
  • заради практиката: освен лекциите в основните теми на линия са и 3 творчески работилници със страхотни теми, които ще можете да приложите почти мигновено в работата си. Една от тях е насочена към креативността и ще се води от Антони Христов от Pixar, a другите две се фокусират върху основните методи за иновативно мислене: Систематично иноваторско мислене (Systematic Inventive Thinking) и Дизайн мислене (Design Thinking). Лекторите там ще бъдат съответно Dr. Felix von Held, Institute for Innovation and Change Methodologies Germany, и Моника Ковачка-Димитрова от SAP Labs.
  • заради вдъхновението: най-хубавото на Innovation Explorer е че те зарежда с енергия и желание, а едновременно с това ти дава практически съвети, които можеш да тестваш веднага. Това прави събитието нещо средно между TED и предприемаческо училище за един ден – ценна, рядко срещана комбинация, която е полезна и скъсява разстоянието между “Ей, колко интересно!” и “Хайде да почнем да прилагаме.”

Мога да продължа с причините, но нямаме време. Innovation Explorer се случва на 25 февруари в София Тех Парк – и нямам търпение! Може да се видим там, ако побързате и се сдобиете с някой от малкото останали билети.

Постът Innovation Explorer за историята зад иновациите е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 02/16/16 09:45 http://vasvalch.com/innovation-explorer-2016/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване