02/18/16 06:44
(http://vasvalch.com/)

Събитиен арсенал: предмети за оцеляване на конференции

event stuff

Щом мине януари, събитийната сцена избуява като пролетно кокиче при глобално затопляне. Едни след други се редят конференции, семинари, уъркшопи и всякакви други добавки към месечния календар. За да се подготвите по-добре за тях, ето кои за мен са най-важните джаджи и аксесоари, задължителни за подготвения посетител.

Технологии

Всяка конференция е повече или по-малко дигитално събитие, затова основната част от моя арсенал е технологична. На първо място идва 13-инчов MacBook, ежедневният ми партньор в задачите и постоянен спътник. Доскоро тествах посещение на събития само с iPad, но воденето на записки на клавиатура ми е далеч по-приятно, пускането на постове в блога е доста по-бързо, а разликата в теглото не е толкова голяма. Един съвет към дамите: ако искате да направите услуга на съседите ви по място, погрижете се за маникюра си преди събитието – няма по-досадно нещо от тракащи по бутони нокти, особено ако пишете бързо и постоянно.

За снимки разчитам на iPhone. Не виждам смисъл да мъкнете фотоапарат, освен ако не сте професионален фотограф на събитието – просто не си струва баласта, ако смартфонът ви има добра камера. Но тъй като смартфоните се уморяват по-бързо, предпочитам да си нося зарядно или външна батерия. Вече ползвам първото само в краен случай и разчитам на второто – моят беличък Romoss 5200 mAh държи няколко зареждания и е доста компактен.

Малко по-нишова джаджа: диктофонът. Да, ретро е, но е оправдано, ако взимате интервюта. Дори често да си водите аудио-бележки с телефона, няма да повярвате колко голяма разлика има с диктофон, особено ако сте в по-шумна зала или коридор, през който минават всички гости на събитието. Моят Panasonic е доста стар, но се държи чудесно и нееднократно съм се радвала на насочения микрофон, когато съм сваляла отговори след събитие.

Аналогови

Не се разделям с тефтера и събитията не правят изключение. Той е винаги с мен, особено полезен, ако искам да запиша нещо в движение. Фен съм на Moleskine, червеното ми е запазен цвят, а стикерите разнообразяват настроението. Към тефтера вървят два неизменни тънкописеца – черен и червен. Наскоро открих, че съществуват по-дебели тънкописци (дебелописци?), което си беше истинско откровение. С размер 0.7 се чувствам идеално, защото нямам чувството, че дера листа с перо, а елегантно се плъзгам по страницата.

Винаги си нося визитки, като обикновено имам няколко вида – служебни, лични и визитки на Ratio. Според ситуацията и разговора преценявам какво е подходящо. Важното е, че телефонът е един, а всички пощи пристигат веднага.

event stuff

Дрехи и аксесоари

Нямаше как да събера още на снимката, но облеклото е не по-малко ключов елемент за приятното изкарване на събития. Водещото тук е да ми е удобно, но все пак да имам спретнат и представителен вид. В общия случай дрехите, които носите на работа, са напълно ОК за повечето работни събития. Моята “конферентна униформа” обикновено включва дънки, блуза и сако или само дънки с риза, ако времето е много топло. Дънките и удобното горнище позволяват да ми е удобно, а сакото дава малък бизнес-акцент. Също е особено полезно спасение, ако в залата са се развихрири с климатизацията – както често се случва.

Обувките трябва да са практични, което за мен значи равни и обикновено черен Converse – не съм намерила нещо по-удобно за тичане от лекция на лекция. За да събера всички предмети от горните редове, разчитам на чанта през рамо – достатъчно голяма, за да събере лаптоп и някоя допълнителна папка или листовка от материалите на събитието. Така ръцете ми са свободни за здрависване, диктофон, телефон или коктейлна чаша в края на деня.

За всички елементи от събитийния арсенал водещо трябва да бъде удобството – не носете нищо, което няма да ви трябва или което не ви кара да се чувствате добре. Така можете да се фокусирате на най-важното – новата информация и нетуъркинга – вместо да се чудите къде да оставите тежка чанта или как да коригирате част от фамозен тоалет. Ще се видим на следващото събитие!

Постът Събитиен арсенал: предмети за оцеляване на конференции е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 02/18/16 06:44 http://vasvalch.com/event-essentials/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване