02/22/16 14:31
(http://ivo.bg/)

Пеевски ще бъде охраняван като непреходна ценност на прехода

Покрай сензационните новини за спиране на поръчки за близо два милиарда, свързани с бизнесмена Делян Пеевски, за момент бяхме позабравили, че той всъщност е депутат. Депутатът има правото да бъде защитаван от държавата дори и да не иска. Припомниха го с краткото съобщение днес, според което Националната служба за охрана ( НСО) вече ще пази Пеевски ( от неназован извършител).

 

Мислехме си, че Борисов вече ще ни пази от Пеевски, но се оказа в държавата, управлявана от Охранителя, приоритетът е да бъде опазен Пеевски. Това е същият, който наредил да бъде свалена охраната на лидера на ДПС Лютви Местан следобеда на 23 декември миналата година още преди да бъде политически обезглавен ден по-късно- поне според неопроверганите досега твърдения на самия Местан.

 

Уж пътищата на Охранения с държавни поръчки и Охранителя се разделят, обаче излиза, че това не е толкова лесно за осъществяване. За влюбените се казва „само смъртта ще ги раздели”, а тези две гълъбчета смъртните заплахи ги обединяват. Мине , не мине някое време и все някой ги заплашвал.

 

Защо, бе? Нали бизнесът на Пеевски е чист поради липса на опити за докаване на обратното от страна на подчинената му прокуратура? Кой ще да желае да убива такова прелестно създание на чистия бизнес?!

 

Ами Борисов? Него пък защо? Че той е не просто чист, но и прост по собствените му твърдения. „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”, заяви той пред стачкуващи миньори в ОЦК Кърджали. Крилата, направо пЕрната фраза, напомняща вица от соца че „чисто и просто” означава „къпан милиционер”.

 

 

Както и да е. Държавата досега носеше бизнесмена на гърба си барабар с многомилиардните му поръчки, че сега ли няма да го понесе- след като ги връща и е олекнал ( уж)!

 

Икономистите трябва да обяснят доколко се обеднява, когато ти спират поръчките, но не ти взимат паричките ( в Румъния се чу за отнети 300 милиона евро от разни корумпирани политици напоследък, но да не ядосваме Бойко с тази Румъния!). Защото у нас по-скоро нещата изглеждат като евентуален отказ от бъдещо плюскане, но не и като посегателство върху фризера с пачките.

 

Виртуално или не, например при излизане от едно акционерно дружество, парите само се местят , но не потъват заедно с гемиите на охранения с държавни поръчки. Което би трябвало да означава, че той би могъл да си позволи армията от частни охранители, с която от години и до вчера се движеше. Или рязко е обеднял, че минава на държавна издръжка за охрана на безценното си тяло?

 

Излиза, че вместо Н.В. ( Негова Важност) да става по-малко важен след шумотевицата със спрените му поръчки, важността му рязко натежава- чак чупи глупомера на онези, които вярват, че срещу корупцията може да се направи нещо реално в България при това управление, което я извиси дотолкова, че закотви трайно страната ни на дъното в европейските класации по корумпираност.

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване