02/24/16 16:06
(http://ivo.bg/)

Руската пропаганда в България пак се изложи

В един от рублофилските сайтове се появи превод на български език на една от най-малоумните изцепки на руската пропаганда, която съм виждал напоследък ( а съм виждал доста, включително като член на екипа за борба с руската пропаганда, създаден от ЕС през септември миналата година). Заглавието крещи:

 

„ Започна се: Немците бягат в Русия!”

 

Пропагандаторите ликуват, че германците бягали в Русия. Така звучи подвеждащото заглавие. А като се зачетеш, виждаш, че става дума за …„изявено желание” на бивши съветски немци, за които наскоро в немския печат се появиха многобройни публикации като за умърлушени от собствената им непригодност аутсайдери.

 

„Около половин милион руски немци, които през 90-те години се бяха преселили от Русия в Германия, ИЗЯВЯВАТ ЖЕЛАНИЕ (курсивът мой- бел. ivo.bg) да се върнат в Русия, съобщи ръководителят на Партията на преселниците и имигрантите в Германия „Единство“(EINHEIT) Дмитрий Ремпел.”, се отбелязва в публикацията.

 

Доста тъпо от страна на автора е да ликува как сега вече са сразени „русофобите” по въпроса за това, че никой не бяга в Русия.

 

Повечето съветски германци говорят лош немски, не могат да се интегрират във високо развитото общество, като германското и съответно живеят зле, скупчват се да се самосъжаляват в собствени затворени групи и анклави, и т.н. И още нещо: оказаха се особено агресивни проводници на характерното за мракобесната им родина СССР негативно отношение към чужденците. В това отношение са сред най-активните участници в разни ксенофобски организации и прояви в Германия.

 

Желаещите могат да прочетат цялата пропагандна глупост с типичния примитивизъм на рублофилията, пропагандираща Русия като ЕДИНСТВЕНАТА страна, подходяща за добър живот на добрите хора, като осъзналите руските си корени бегълци от СССР.

http://www.cross.bg/rysiya-byagat-nemtzi-1499409.html#ixzz416EXiMPf

 

Ако „изявяването на желание” беше меродавно мерило за бягството на руснаците от Русия, то картинката там е следната:

 

Над половината руснаци искат да емигрират
11 дек 2013

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?p=1059547972

„Повече от половината руснаци искат или се подготвят да емигрират, сочат данни от международно проучване на застрахователната група Zurich Insurance и авторитетния институт за маркетингови изследвания Gfk.

Всеки десети от анкетираните руснаци се подготвя за напускане на страната си. Ако се приеме, че е валидно за цялото население от над 140 милиона души и то за възрастната му част, това означава, че близо 20 милиона души са готови скоро да напуснат страната.

Още 44% от жителите на Русия мислят да емигрират, но засега се страхуват да предприемат такава крачка. Това е далеч над резултатите на включените в проучването Австрия, Италия и Мароко – по около 18%.”.

 

При това горната статистика за намеренията на руснаците е от края на 2013 г. Това беше последната относително сита година за Русия в края на петролния бум в това петролно шейхство и преди безумната агресия на Путин срещу Украйна, довела до международни санкции и международна изолация, непознати дори за тази империя, за която изолационизма е начин на многовековно съществуване.

 

Настъпилото междувременно обедняване там, изчислявано на около 15 процентен спад на жизненото равнище за 2015 г., вероятно още повече е увеличило дела на руските граждани, които биха искали се махнат от страната, която унизително зависи от капризите на петролните борси и безвъзвратно изпусна възможността за модернизация в крак с развития свят, изпадайки обратно по начин на живот на равнището на третия свят (връщането назад се определя от водещи руски икономисти като ниво, характерно за 2003 г. в Русия, т.е. преди да завалят и да напълнят резерва големите лесни петродолари).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване