02/26/16 21:09
(http://ivo.bg/)

Цветанов (ни) открехна малко: Плевнелиев няма да е номинация на ГЕРБ за втори мандат

Заявявайки тази вечер по БНТ, че ГЕРБ ще предложи по-добра президентска двойка ( от настоящата), главният предизборен интригант на републиката Цветан Цветанов издаде една от най-премълчаваните от участниците в сюжета публични политически тайни в България. Не беше нужно да ни „подсказва”, че Плевнелиев и заместничката му Попова са несъвместими. Знаем отдавна, че този разрив е необратим. Въпросът е защо Цветанов реши да го декларира.

 

Няма да гадая „де ще му излезе края” ( както се пее в една стара градска песен от времето преди съветското „освобождение” на страната ни от нейната царска независимост). Никой не може да предвиди как точно ще се наредят картите.

 

Понеже все пак се включвам с кратък коментар по темата, моето предположение е, че всъщност ГЕРБ подготвят публиката за факта, че няма да номинират Плевнелиев отново. А че Попова също няма да бъде издигната за нов мандат , това се подразбира.

 

Борисов , въпреки всичките си клетви, че няма да се кандидатира, пази в пазвата си тази възможност. Точно както през 2011 г., когато до последно се колебаеше преди да номинира Росен Плевнелиев.

 

http://ivo.bg/2011/05/04/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2/

 

В книгата си „Премиер на РъБъ” ( 2013 г.) се ангажирах с тезата, че Борисов е бил на ръба да се самопредложи за президент още преди 5 години. Факт, който знам от първа ръка. Тази моя теза дори беше изведена на водещо място в анонса за книгата ми. http://knigomania.bg/premier-na-r-b-ivo-indzhev-siela.html

 

Но с Цветанов и Борисов нищо не е такова, каквото изглежда на пръв прочит. Затегнете коланите и се пригответе за криволици по магистралите на популизма и търговията с влияние до последно.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване