02/28/16 20:44
(http://ivo.bg/)

Лъжеаграчът Борисов

Посланиците на 28 –те страни от ЕС са положили днес цветя на лобното място на руския опозиционер Борис Немцов. Заклетият противник на Путин беше убит на 28 февруари миналата година буквално пред прозорците на Кремъл. Арестуваха някакви извършители, но се оказа, че те „нямат” поръчители…

Разгледах внимателно снимките на Асошиейтед прес от мястото на събитието и не открих на тях посланика на България Бойко Коцев. http://meredith.worldnow.com/story/31335816/eu-ambassadors-pay-respects-to-slain-russian-politician

Разбираемо е да не е център на вниманието. Доказал се е като посланик на българската Пета колона в Москва, която обслужва интересите на Кремъл, а не на евроатлантическа България. Може и да бил там, но добре се е снишил в духа на заветите на Живков.

 

Би било интересно да знаем все пак дали Бойко ( Коцев) се е присъединил към общоевропейската демонстрация в памет на най-яркия опонент на самодържеца от Кремъл. И как се е опазил да не попадне във фокуса на американската информационна агенция.

 

Само си представете скандала за пред Кремъл и Петата му колона в България : американска агенция регистрира путинофила Бойко Коцев да полага цветя на лобното място на Борис Немцов!

 

Междувременно, преждевременни се (до)казаха възгласите на задоволство, които някои отправиха ( и в този блог) по повод официалната реакция на МнВР срещу наглото изявление на руското външно министерство, което миналата седмица оспори с неприличен тон правото на България да разследва намесата на Русия в българските работи.

Само ден след реципрочния отговор на реципрочното ни министерство- чрез служител от същия ранг в София, премиерът Борисов се намеси с реверанс към Москва. Даде заден ход. Както винаги, когато го натиснат от Кремъл.

„Нищо добро няма да произлезе от Комисията, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика ( моля?- не става ли дума за външна такава- бел. авт) ”, заяви на 27 февруари премиерът Бойко Борисов в град Сандански.

Борисов отсъди, че тази комисия щяла да влоши отношенията и с Русия, и с Турция (с която той лично се погрижи да влоши отношенията с приказки как му се били обаждали по телефона в късна доба президентът и премиерът на южната ни съседка , месейки се във неговите работи, май).
“Реакциите и на ДВЕТЕ ( курсивът мой, защото нямо нищо подобно на турска реакция, сравнима с руската-бел. авт.) страни са остри. И то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна. Дори за загражденията, които правим, те не реагират така остро, както биха реагирали. Руската федерация направи голям завой по темата с туризма”, каза Борисов.

След това се издаде, че проблемът му е с Русия, на която се умилква. На основание, че в момента „руските туроператори се пренасочват да работят в страната ни и само за Бургас има 67% повече заявки в сравнение с миналата година”.

„С една дума, точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и дойде създаването на тази комисия”, продължи лъжеаиграчът, който се представя за балансьор в руския асансьор, в който е заклещен по дефиниция от началото на своята политическа кариера.

 

Тук е място да отбележа втората му голяма лъжа в рамките на тази негова изява чрез внушението, което прави, за равнопоставеност в отношението му към Анкара и Москва.

 

Борисов взе страната на Кремъл в руско-турската война на българска земя с твърдението , че Ердоган и Ахмет ( Давутоглу) му се били обаждали по телефона при разцеплението на ДПС миналия декември. Внуши, че те са лобирали в късно телефонно обаждане на връх Бъдни вечер в полза на низвергнатия от Доган лидер Лютви Местан.

След дълго премълчаване на това обвинение турският посланик Сюлейман Гьокче , уви, му затвори устата, като отрече в интервю за БТВ да е имало нещо такова. Борисов се направи, че не е чул опровержението, признавайки си косвено, че е преувеличил малко ( за целите и на вътрешната си популистка политика и на външната си зависимост от Москва).

Стигаме до финала на дипломачкането, упражнено от Борисов, което е напълно в духа на предишни негови действия от подобен сервилен спрямо Москва род: и по въпроса за руската хибридна война в България ( август-.септември 2014 г.), и по темата за тона на президента Плевнелиев (когото той призова да си мери думите за Русия) и т.н.

В заключение Борисов заяви в Сандански че се надява комисията да прояви цялата си дипломация и дипломатически опит, да намери решение по казуса с Русия и Турция.

„Не се меся в работата на парламента ( КОЙ?- да се меси точно ТОЙ, който обича да се хвали как нарежда на депутатите си какво да правят- не може да бъде точно сега за „първи път” да се намеси- бел. авт.). Не може външният министър да се чуди как да отговори на нотите, които ни заливат. Това ми е молбата”, каза той.

 

Нямаше да е достатъчно мазна картинката на палачинката, която обръщат, ако в демонстрацията на смирението пред Путин не се беше включил и Цветан Цветанов. Той даде да се разбере, че се водят консултации, „за да се коментира има ли необходимост от такава комисия”.

 

И кой ще се окаже виновен накрая, че някой в България си е позволил да помисли, че Русия прави нещо нередно в страната ни?

„Май се подведохме по медийни публикации. Ще търсим разумно решение, за да не застрашим двустранните отношения на България с Русия и Турция”, увери Цветанов.

С Турция ги застрашиха без проблем именно чрез медийния си ресурс. А по отношение на Русия ще ползват същата сервилна платформа, за да се оправдават. Иде 3 март и ще се опрат на тази опорна точка.

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване