02/28/16 10:01
(http://ivo.bg/)

Руските българи искат да празднуват 3 март в руското посолство – чудесно откровение чий празник е това

          Искам да се подпиша под една путинофилска идея, формулирана от тъжителката по покойния Южен поток от Лондон , някоя си Ива Иватта. Същата изнесе скръбна реч в българското посолство в Лондон пред смълчания премиер Бойко Борисов ( тоже скърбящ многократно за несъстоялото се руско разкопаване на България по цялата й дължина от Изток на Запад с охраняеми от Русия тръби) по повод кончината на руския проект.

 

Ето каква прекрасна инициатива е подела в Лондон тази руска националистка по повод руския празник 3 март, преформатиран като български национален празник ( след катастрофирането на съветския национален празник в НРБ 9 септември) благодарение на съветската Пета колона , престроена като руска във Великото народно събрание през 1990 г.

„ВАЖНО! След като от Българското посолство отказаха да ни съдействат по въпроса с уведомлението за 3-ти март и отговориха с една седмица закъснение без да напишат телефонния номер от 3 цифри, като ни пратиха за зелен хайвер по различни общини, решихме да почетем паметта на загиналите за свободата на България там, където тя наистина ще бъде уважена и ще ни посрещнат с радост – Руското Посолство в Лондон !

Очевидно е, че посланиците от българското посолство ще скърбят в някой тесен ъгъл на Турското Посолство по случай 3-ти Март, така че всички бъдете на линия в 11:00 пред Руското Посолство, откъдето получихме разрешение без никакъв проблем!“ 

 

Подкрепям горещо прекрасното начинание.

 

Ако зависеше от мен, наистина бих затворил вратите не само за въпросната персона и останалите руски националисти, но и изобщо не бих празнувал руския празник 3 март.

 

Това е бил ден на инагурацията на руския император Александър Втори. Подмазвачът граф Игнатиев е направил всичко възможно празникът той да бъде доукрасен с предварителния договор от Сан Стефано (за което се хвали на императора в свое писмо).

“Мир был подписан в Сан-Стефано 19 февраля (3 марта) 1878 г. Уполномоченный от России граф Н.П. Игнатьев даже поступился кое-чем из русских требований, чтобы кончить дело именно 19 февраля и порадовать царя такой телеграммой: «В день освобождения крестьян Вы освободили христиан из-под ига мусульманского».

Сан-Стефанский мирный договор изменил всю политическую картину Балкан в пользу интересов России.

http://scepsis.net/library/id_1515.html

 

На 3 март 1878 г. завоюваните от Русия територии , населени с българи (обозначавани от Русия с термина „православно и славянско население” с цел да бъде то присъединено към православната и славянска империя), са преминали от една окупация в друга.

 

За начало след 3 март 1878 г. Русия създава Окупационни фонд, чрез който православните славяни да започнат да плащат в буквалния и преносния смисъл за победата на Русия.

 

Такава е накратко същността на датата, която ни е натрапена от съветско-руската Пета колона като национален празник- една дата, която дори по времето на съветския комунизъм тук не беше призната за основополагаща и бе отбелязана като празник от национална величина само на 100 годишнината през 19878 г.

 

Със сигурност сме единствената страна в света, която празнува датата на своята окупация, за която окупаторите са определили цена, платена след това от окупираните в злато. Имаме за национален празник едно събитие, в което нито един българин не е поканен да участва от победителите.

 

На 3 март 1878 г. граф Игнатиев подписва в Сан Стефано празния чек, който е бил фалшив по дефиниция поради тайните предварителни договорки на Русия с другия имперски синдик на разпадащата се Османска империя на Балканите Австро-Унгария. С нея Русия се договаря две години по-рано в Райхщад да не се допуска голяма „славянска и православна” – разбирай „голяма България”- на полуострова.

 

Разбира се от мен не зависи нищо, освен да напиша истината. А тя е: би било справедливо, логично и направо прекрасно в руското посолство да се празнуват руския празник 3 март руските поданици по душа. Хубаво е инициативата да бъде разширена, за да се чуе и види най-сетне сред нашите днешни съюзници в Лондон, а после и в други градове, що за абсурд имаме като „национален празник”.

 

Предлагам инициативата на лондонските руски патриоти да се разшири и да се приложи също в София. Още повече, че руският посланик Исаков вече започна кампанията по употребата на руския празник 3 март за целите на руската пропаганда в България, която не може да се похвали с нито една днешна причина българите да обичат Русия на Путин и се окопава все по-дълбоко в завоеванието си от 19 век на територията, която дори не е наричала българска, а е била принудена да я признае за такава след дълги години борба на тогавашните българските патриоти да създадат своя национална държава, независима от руското иго ( както го нарича самият Иван Вазов през 1916 г. В своето стихотворение „На Руските войни”).

 

Ето как пратеникът на Кремъл Юрий Исков даде сигнал за употребата на едиповия комплекс с раждането на българската свобода, хващайки се като репей за скала за абсолютно непредставителните думи за „съжителството , мернали се в някакъв проект за текст в учебник по история в днешна суверенна България, намесвайки се отново в българските работи чрез една злонамерена хипербола:

 

„Винаги сме се отнасяли отрицателно към всякакви опити за изопачаване на историята, особено когато това се прави в угода на някакви моментни политически интереси, коментира по БНР руският посланик Юрий Исаков в навечерието на 3-ти март и определи подобни опити като “обидни дори по отношение на паметта на десетките хиляди хора, отдали живота си за това историята да бъде такава, каквато е”.

 

Приказките за „съжителство” и „присъствие”, подобни странни евфемизми, ме карат да изпитвам не само недоумение, но и неудобство. Трудно е да опиша дипломатично това чувство, но когато става дума за 5 века чуждо иго, когато знаем за толкова много трагични събития от онзи период, използването на подобни думи ми се струва най-малкото некоректно. Според мен, хората, които използват подобни термини, трябва да си поприказват, например, с потомците на преживелите трагедията в Батак“, препоръча Исаков. ( Actualno.com)

 

Както виждате, Русия поема открито вече от свое име кампанията по раздуването на несъществуващия балон със „съжителството”, след като говорителите на руския интерес в България го превърнаха във въпрос, уголемен в своята атрофия подобно на черен дроб на руски пияница, успявайки за повече картинност да предизвикат дори оставката на един български министър заради „вината” му по този съчинен от тях казус.

 

Празнуването на руския празник 3 март от руските българи в руското посолство би било едно добро начало за проглеждането на истинските българи и истинските ни съюзници за факта, че Русия се намира в отчаяното положение да иска да командва тук, но да не може да предложи нищо привлекателно на българите. Не случай на Путин се наложи да лъже грозно, че Южен поток бил измислен, за да се помогне на България- Лъжата на годината за 2015-та !

 

По липса на друга опорна точка с реална тежест руската пропаганда все по-дълбоко се закопава в окопа си от 19 век. Изпаднала е в отбранителна позиция спрямо екзистенциалната си драма на „велика”, но непривлекателна за българите сила през 21 век.

Американците си имат “ден на благодарността”, в който хората си благодарят за какво ли не през изминалата година. Ние си имаме цял национален празник, на който от всички се иска да благодарят на една чужда държава, която, чрез говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предпразнично ни охули вкупом като неблагодарници.

Когато коленичите на 3 март ( отново), спомнете си кой и защо иска да сме на колене вече  близо век и половина. Задайте си въпроса защо само 8 години след руската военна победа българите са намерили сили да се изправят и да скъсат дори дипломатическите отношения с “освободителката” в името на своята независимост.  Кой пример от историята искаме да следваме: този, на независимите българи или на руският прочит на същата история, който се опитват да ни наложат като зависимост отново?

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване