03/09/16 20:42
(http://ivo.bg/)

Владимир Чудотворец е на път да посее любов между украинци и турци

Талантът на Путин да настройва целия свят срещу поробената от него и подобните му Русия постигна нов връх.

 

Ако погледнете в огледалото за обратно виждане в дълбините на историята, украинците и турците\османците са далеч, далеч по-естествени и стари врагове спрямо враждата на московците с османлиите поради чисто географски причини. Както знаем и от личен опит, най-злите врагове през вековете на войни, водени на живот и смърт за територии, грабеж, влияние, население и т.н. винаги са били съседните народи.

 

Путин обаче е велик обединител на бивши исторически врагове и това се вижда от сближаването на Турция и Украйна по волята на Кремъл.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/09/2720220_ukraina_i_turciia_provejdat_suvmestni_voenni_manevri_v/

 

С превантивна цел срещу истерия на тема ( обща, братска и т.н.) история напомням на туземните православно-славянски фундаменталисти, които блеят в един хор с евразийските напеви на Москва, че Путин и външният му министър Лавров дадоха доста аргументи в полза на дружбата с агаряни, мюсюлмани, рязани или както там още ги наричат правоверните путинофили у нас.

 

На 16 декември 2010г. Путин оповести пред руската телевизионна аудитория ( която все така го обича въпреки това и днес, ако се вярва на официозната му статистика), че православието е по-близо до исляма, отколкото до католицизма. http://www.islamnews.ru/news-28541.html

 

Външният му министър Лавров пък на 3 март тази година написа в своя статия възхвала на монголския принос в обновяването на руския етнос и определи като проява на мъдрост преклонението на канонизирания като светец от руската православна църква Александър Невски пред Златната орда през 13-ти век. https://lenta.ru/articles/2016/03/03/lavrovtext/

 

Пита се при това положение: защо на Путин да е позволено да открива най-голямата джамия в Европа с тогавашния му приятел Ердоган на 23 септември миналата година, а на Лавров да му се разминава да хвали приноса на монголци и други азиатски племена в руските гени, а в същото време днешните украинци да не могат да се съюзяват с Турция?

 

 

Владимир Чудотворец обаче постигна чудото в отношенията между украинците и турците. За което, по подобие на Александър Невски, може също да бъде канонизиран някой ден като извършител на чудеса, които никой друг руски самодържец не е успял да сътвори.

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване