03/12/16 21:04
(http://ivo.bg/)

БиБиСи критикува остро Борисов за първи път

Направих си труда да чуя какво именно е казала на английски Меглена Кунева в интервю за Би Би Си преди три дни в предаването „ Hard talk” ( труден разговор). https://www.youtube.com/watch?v=j7yVY9Uip8s

About Stephen Sackur

en Sackur in the HardTalk studio

HARDtalk is broadcast on the BBC News Channel and BBC World News

Stephen Sackur, HARDtalk’s presenter, has been a journalist with BBC News since 1986.

 

Тя заявява в отговор на един от трудните въпроси, че България е единствената европейска държава, която има граница с Турция. „Дневник” я „спасява” с лъжата, че била казала :

 

“Няма друга европейска държава членка с ТАКАВА (курсивът мой – бел ivo.bg) граница с Турция”, преиначава радикално думите й текстът в сайта на „Дневник”, прикривайки нейния гаф.

 

Онзи, който е написал това, трябва да бъде санкциониран, ако началството му иска да запази поне малко доверието на излъганите читатели. Подобно нещо не може да бъде написано от лошо владеене на английски. Лъжите от този род се раждат от добро познаване на практиката да бъдат замитани следите на властовия провал.

 

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/03/09/2719755_kuneva_pred_bi_bi_si_s_turciia_sme_dobri_susedi_no_ni/

 

Вестникът\сайтът, на който отчаяните от тоталната посттоталитарна пропаганда българи отчаяно се опитват да вярват, дължи извинение на излъганите си читатели.

 

„Явно добре са Ви брифирали”, казва Кунева, когато водещият Стивън Сакър я поставя в положение да се оправдава, че е наследила министър на образованието, принуден да напусне след скандал около „робството на българите”. Дали е добре за българите да са били роби през вековете, пита водещият, а Кунева се позовава на литературата, избягвайки да заеме позиция.

 

Кунева е безпомощна в защитата си на Бойко Борисов в това интервю. Изненадана е явно от факта, че (поне веднъж) има насреща си интервюиращ, който й задава въпроси с добавена информационна стойност .

 

Новината в този текст, противно на новинарските принципи тя да бъде съобщавана в началото, е :

 

Би Би Си ЗА ПЪРВИ ПЪТ критикува остро премира Бойко Борисов, независимо от толкова шумно рекламираната от самия Борисов негова лична дружба с Дейвид ( както той фамилиарно нарича премиера Дейвид Камерън).

 

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване