03/12/16 09:10
(http://ivo.bg/)

Тъпото острие на руската пропаганда популяризира скрита от българите статия на външния министър Митов

Острието на тъпата руска пропаганда, говорителката на външното им министерство Захарова, отново се занимава с България.

http://clubz.bg/36722-rusiq_se_obidi_na_mitov_ne_bila_regulirovchik

 

Този път тя отговаря персонално на нещо, което огромната част от българите със сигурност не научиха: че външният министър на бойковата България се е осмелил да й отвърне в своя статия (вероятно, за да се избегне несъответствието министър на отговаря официално на една физкултурничка, наета от руското външно министерство).

 

 

Мария Захрова, която вече се превърна в посмешище от международна величина с глупостите, които ръси в Москва, отговаря на тази статия: https://www.24chasa.bg/Article/5334850, за която българите не разбраха. По този начин тъпото острие на руската пропаганда я популяризира. Дори и българите, от които се опитаха да скрият необичайното явление български министър да напише истината за съветската окупация на България, вече научиха за това чудо.

 

 

Обикновено Кремъл действа в България и по адрес на България чрез своята пета колона тук. Премълчаването на някое българско непослушание и наемането на български наемници да се борят с него в публичното пространство, е традиционна тактика на путинофилията. Тя пролича най-ярко по въпроса за уличаването на Русия и нейната хибридна война в проектодокумента „Визия 2020”, поместен от служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов в края на август 2013 г.

 

 

Москва запази имперско мълчание по адрес на нечуваното „нахалство” в нейната постколониална губерния да я сочат с институционален пръст като агресор и пусна по пропагандата писта наемниците си. Появи се Румен Петков от името на АБВ и пророкува, че неугодният на Москва абзац ще бъде редактиран. Още на следващия ден се случи точно това, което предрече.

 

Президентът Плевнелиев коментира този факт в интервю за книгата (ми ) „Течна дружба. Руските хибридни войни срещу България и българите през вековете”, по следния начин, изведен в анонса на издателството по повод предстоящото излизане на книгата през април 2015 г.:

„КАК ДЕЙСТВА РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА

Ексклузивно в книгата от интервюто с президента Росен Плевнелиев.

На въпрос на автора защо Русия не реагира официално на „Визия 2020“, президентът Плевнелиев отговаря:

„Визия 2020“ не предизвика официална реакция по две причини. Първо, вътре наистина не се съдържа нито текст, нито отношение към Русия, тоест няма на какво да се реагира. На второ място, когато контролираш немалка част от политическата система на една държава, то много по-ефикасно е да реагираш през български политици – квази патриоти.“

 

Москва многократно е употребявала този метод за намеса в българските дела, отвързвайки своите верни пудели да лаят с руски акцент. Но ето че нещо се пропуква в системата. Мястото на пуделите все по-категорично заема една…да не падам на нейното ниво, наричайки я по дължимия начин във връзка с нейния лай.

 

Не че пуделите тук са млъкнали. Но кака им Мария Захарова определено вече води кучешкия впряг в дисциплината надлайване.

 

И все пак се получава парадокс. В желанието си да обслужат руските си господари, българските медии се опитаха да скрият статията на Митов и постигнаха обратния ефект, принуждавайки московското си началство да се заеме само с мръсната работа по охулване на България, възлагана обикновено на путинофилстващите дейци на „дружбата” тук.

 

Апропо, извинявам се на пуделите, които са симпатични животинки.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване