03/13/16 15:15
(http://ivo.bg/)

Лавров си изпуска нервите

В интервю за телевизионния канал РЕН ТВ министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров демонстрира „ниво” , което не само няма нищо общо с дипломацията, но е характерно за изнервени коментатори от булевардни издания, които прибягват до подигравателни аналогии с имената на своите мишени. Защо Лавров си изпуска нервите е въпрос на друго коментар.

 

Говорейки за един украински депутат, който „според него” (т.е. Лавров не е сигурен в тази информация), е участвал в нападението над руското посолство в Киев, вторият по влияние в руската имперска администрация човек пада на нивото на каламбура с фамилията му Парасюк.

 

„Действия молодчиков, которые нападали на посольство России и наши генеральные консульства, в том числе врывались на территорию и срывали флаги (это сделал, по-моему, депутат Верховной рады Украины с говорящей фамилией Парасюк), возмутительны”
Подробнее: http://www.kommersant.ru/doc/2936491

 

За да не останем с впечатление, че „великият дипломат” случайно и по изключение се е заиграл с едно име на отделен свой враг, Лавров проявява постоянство в рамките на същото интервю. Обвинявайки американския генерал Бридлав в „ дрънкане на пълни глупости” ( при това по генетични причини), Лавров прави уговорката, че това противоречало на фамилното му име ( което съдържа думата „любов”).

 

Главнокомандующий европейского командования вооруженных сил США Филип Бридлав, несмотря на свою фамилию Бридлав, выдает совершенно бредовые высказывания, что необходимо готовиться к войне и к победе над Россией, причем не фигурально, а буквально. Так что в Вашингтоне есть как «партия войны», так и «партия санкций». Наверное, трудно перебарывать свое нутро, когда генетически привык, что твоя страна никого слушать не должна, никто ей не указ, а она указ всем и вся.”
Подробнее: http://www.kommersant.ru/doc/2936491

 

Ако това е „висшият пилотаж” на руската дипломация, превъзнасяна от нашия премиер Борисов, можем да си представим долнопробността на долните нива, които се учат от своето „превъзходителство”.

 

За желаещите да се заяждат по темата за допустимостта на каламбурите в публичното писане и говорене, напомням накрая на тази бегла забележка , че онова, което е позволено на сатирика и дори е задължително за него, ако иска да пише качествена сатира, е абсолютно забранено за представителя на една сила, претендираща да бъде велика. Освен, ако не се казва Лавров и се кичи с лаврите на „най-големия дипломат на света”, както го титулова специалистът по дипломация Бойко Борисов.

Иначе казано – большой диплоМАТ ( “матерится”  на руски означава псуване на майка, а наборът от подобни псувни се нарича мат).

През август миналата година Лавров беше чут да псува , четейки СМС по време на пресконференция. http://www.blitz.bg/news/article/354956

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване