03/17/16 12:16
(http://ivo.bg/)

Путин се пуйчи

Путин предупредил на церемония по награждаването на руски военни за участието им в сирийската война, че армията му можела да се завърне там „за часове”.

 

Кремълският самодържец обичат да се перчат с подобни заплахи. Те са част от манталитета на хулигана, както отбеляза в предизборната си кампания Хилари Клинтън. Тя нарече Путин хулиган, който си взима каквото си иска, визирайки вероломния начин, по който той си присвои Крим.

 

 

В медиите периодично се появяват „изчисления” на руски и дори на западни „полезни идиоти” ( по израза на Ленин за продажните западняци, употребявани от болшевиките за пропагандата им). Гъмжи в мрежата от разчети колко дни й трябва на руската армия да си вземе Киев и колко часа биха издържали балтийците на един руски завоевателен поход.

 

Интересното е обаче, че независимо от многократното военно превъзходство на НАТО спрямо руските въоръжени сили нито веднъж няма да видите нищо подобно с обратен знак. Няма , поне в публичното пространство, нищо подобно на руските заплахи за колко време някой луд би искал да завладява каквото и да било част от Русия- още по-малко пък столицата й. Тази лудост си остава привилегия на побойника от Кремъл.

 

Беглецът от руското военно разузнаване Виктор Суворов вбесява в книгите си най-много бившите си сънародници с фуражки не с друго, а с публикуването на явни, открити източници, разобличаващи съветските лъжи за Втората световна война. Сред тези факти той посочва например лесната за проверяване подробност, че в съветските военни академии изобщо не са обучавали офицерите за отбранителна война.

 

Явно и днес руските другари продължават да изповядват съветската доктрина за нападението като най-добрата отбрана. А перченето е част от тактиката на сплашването, характерна за онзи, който се чувства несигурен. Предстои да видим истинските причини, които карат Путин да се зъби на целия свят без никой да го предизвиква. Едва ли те съществуват под формата на ракети, танкове и прочее оръжия на врага, а се коренят в почвата под краката му, която се клати.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване