03/21/16 12:59
(http://ivo.bg/)

Пеевски и Борисов в първа съвместна публична акция

Тази сутрин премиерът Борисов заяви в телевизионно интервю, че ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно заради лошата репутация на Пеевски, който е депутат от ДПС. Прозвуча като условие, което трябва да бъде изпълнено, за да се отвори възможността за такъв управленски съюз.

 

Само часове по-късно Пеевски обяви, че вече нямало да прави бизнес в България. Прозвуча (ми) като стъпка към изпълнението на условието, поставено от Борисов.

 

Някой вярва ли, че „най-успелият млад милионер” ще реагира по този начин без предварителна подготовка, продавайки дела си същият ден в още едно голямо българско предприятие?

 

Някой вярва ли, че няма връзка между съобщеното ни лично от премиера условие за бъдещо общо управление ( което и сега се осъществява на местно и парламентарно ниво) с новината, че Пеевски напускал българския бизнес ( колко е вярно и какви подставени лица ще играят за него, това е друга тема)?

 

Ако приемем очевидното, че без съгласуване няма как да има такова съвпадение по време и по смисъл на двете събития, това опровергава упоритото разграничаване на Борисов от Пеевски. В желанието си да ни изиграят поредния сюжет от водевила за целите на политическото оцеляване на Борисов , като му се разчисти пътят към официализиране на задкулисното договаряне с ДПС, комарджиите не си дават сметка колко им личи фалшът.

 

И понеже за „верващите” е важно да си „верват”, поради което ще ревнат да искат доказателства за този сговор, мога да им заостря вниманието върху някои тъпи номера на двамата главни герои на този текст.

 

Ето ви два примера на едро.

 

Борисов нахлу в политиката с обещанието да гони до дупка комунистите. Чак и покойния си дядо мобилизира на този фронт. А какво се получи? Предложи публично на настоящия шеф на комунистите ( нали така мнозина десни избиратели наричат другарите от БСП) Михаил Миков да оглави парламента в парламентарната ни република , а в тайни преговори, оповестени от в. „Преса”, е предложил и 4 министерски кресла на същите тези комунисти. Когато му отказаха поради съображения за собствената си сигурност в условията на някое сборище на въоръжени и днес бивши партизани, партията на комуниста Първанов беше направена от Борисов съуправляваща в кабинета му.

 

А сега да обърна внимание на едро и на едрия бизнесмен Пеевски.

 

Твърдеше ли той години наред, че нямал медии например? Твърдеше. После какво стана? Реши да си извади медийната собственост на показ и се самоопроверга със задна дата. Т.е. призна си, че е лъгал.

 

Е, как да им вярва ( нормален, логично мислещ и средно информиран) човек. Може само да им „верва”, както наивниците „верваха” на техния Симеон, че изобщо се интересувал от имотите си.

 

Колкото до излизането на Пеевски от ДПС, с цел да се улесни сговора с Борисов, това е фасулски лесно упражнение за партията му, която показа как по указание отгоре може за един ден да се разправи със своя председател Местан, макар всеки от участниците в разправата да му е правил до вчера метан.

 

Махнат ли Пеевски, на принципа на Сталин „няма човек, няма проблем”, пред републиката се отваря светла ( клинична)  пътека към нови управленски подвизи от страна на Борисов, вдъхновен от примера на своя кумир Живков, поставил европейски рекорд по управленско дълголетие. Освен ако и този път Москва не се намеси с някакви други указания.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване