03/24/16 19:42
(http://ivo.bg/)

Общите антиевропейски цели на ИДИЛ с всеки путинофил

Сайтът The Intercept , цитиран от OFFNews, публикува анализ за истинските цели на терора , упражняван именно в Европа от т.н. Ислямска държава ( ИДИЛ), които сякаш са писани в Кремъл от гледна точка на разбиването на европейското единство като главна цел на (завистливата) Москва. http://offnews.bg/news/Mneniia_56/Krajnata-tcel-na-IDIL-e-da-razbie-Evropejskiia-saiuz_626406.html

 

 

„Убеждението на ИДИЛ, че действията им подкопават европейската интеграция предполага наличието на по-сложен план зад атаките, от това да се породи сляп терор.

 

Атаки като тази в Брюксел почти сигурно ще изострят заплахите за ЕС. Иронично е, че разбиването на европейската интеграция е цел, която Ислямска държава споделя с крайнодесни европейски партии, но и с руския президент Владимир Путин.

 

“Тази атака, заедно с други скорошни събития на континента, подсилва каузата на Русия и крайнодесни партии, които искат да сложат край на европейската интеграция”

 

Такааа…Хайде сега да п(р)огледнем какво се случва в България.

 

Тук на върха на властта са се окопали едни граждани, които претендират, че са за европейското развитие на България. Човек трябва да е дебил, за да не види допирните им точки с ИДИЛ по линия на сервилното им отношение към Путин, разбивача на европейското единство. Тон дава самият собственик на ГЕРБ Борисов, който се кълне(ше) в легитимността и важността на руската примка за Украйна „Южен поток” дори и след като ЕС принуди Путин сам да я отреже и да се заиграе с „Турски поток”, в който цамбурна, подхлъзнат от собствената си авантюра в Сирия.

 

Ще кажете, че това е „стара история”. Обаче Борисов и днес потвърждава, че единството му с потърпевшите от руския енергиен шантаж не му е приоритет. В близкото минало той обосноваваше своята пристрастност към корупционния руски „Южен поток” с подмятания ( досущ като други путинофили в България) от рода на „значи за „Северен поток” може, а за „Южен поток не може да се сътрудничи с Русия, така ли?”.

 

Изведнъж, в критичен момент за европейското единство, нашият премиер е наредил пълно мълчание във връзка с растящата съпротива срещу продължението на „Северен поток”, което заплашва да запази руския енергиен натиск в региона. http://www.investor.bg/evropa/334/a/osem-dyrjavi-ot-es-s-novi-vyzrajeniia-sreshtu-severen-potok-2-213265/

 

 

Да, звучи пресилено да се обвинява Борисов в някакви симпатии към варварите от ИДИЛ. Но пък кой казва, че той се ръководи от симпатии, а не от зависимости, срещу които не може да се противопостави?

 

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване