03/25/16 17:29
(http://ivo.bg/)

Едно “либералче” пита телевизийките защо лансират нацистчетата от екраните си

Напоследък отказвам покани в двата най-големи частно притежавани телевизионни канала в т.н. „дискусионен формат”. В БНТ не се налага отказвам – там вече от близо година съм (не)официално забранен ( ако изключа едно предложение за участие с коментар във времето за култура, но реших, че е въпрос на принцип да не стъпвам повече на този терен докато не си изясним отношенията по въпроса за забраната като цяло).

 

Започвам кратката си реплика с това встъпление с пълното съзнание за маловажността на написаното дотук. На кого му пука!- на мен също. Не страдам от желание да се показвам „по телевизора” ( както чух да казва за себе си „ловецът” на чужденци по границата Динко, който цял живот си мечтал го „показват по телевизора”).

 

Просто искам да кажа, че от личен опит знам до каква степен за коментатори, като моя (не)милост внимават в картинката да не би да се появи на екран без някой на съседния стол, който да го плюе лично за кеф на любителите на мазните борби пред екрана и на онези, които поръчват този кюче-кютек в телевизиите.

 

Същевременно претенцията, че трябвало да има непременно две гледни точки по парливите обществено-политически теми си е чисто лицемерие и оправдание за маргинализирането на коментатори, неудобни на властта или на нейните проруски началници ( в моя случай например). Защото тази претенция за задължителния плурализъм явно не се предявява към изявите на другарите и другарки путинофили, радващи се на радушен солов комфорт и на очевидното единомислие с домакина в студиото.

 

Както и друг път съм отбелязвал, за същите организатори на мазните борби на екрана няма проблем да канят редовно в самостоятелно качество без опонент видни представители на промосковската пропаганда, като Божидар Димитров, Тома Томов, Андрей Райчев или Бриго Аспарухов. Както и Соломон Паси, щом е на проруски позиции в лобирането за руската кандидатура Ирина Бокова.

 

За да не се ограничавам само до горните примери, които и друг път съм давал, ето ви още едно прясно доказателство. Демонстрация на „плурализъм” и „дискусия” се завихри например днес в БТВ в сутрешния блок ( на който наскоро отказах покана за участие в споменатия „дискусионен формат” ). В рамките на едно предаване запяха на два ( еднакви) гласа преходни „демократи” от времето на прехода с все по-истерични послания от нечовешко естество, разпространяващи необезпокоявано расизъм в явно нарушение на забраната за това в конституцията. http://clubz.bg/37373-avtomati_po_gza_i_kysane_na_prashki___dve_mneniq_na_intelektualci

 

Ако този феномен на антиконституционните подстрекателства от телевизионния екран не е плод на някакво професионална „небрежност”, то ще да е нещо (още) по-лошо. Прилича на устойчивото демонстрирано патриотарство в полза на спекулантите с национализма за цели, които вече намирисват на престъпно нехайство спрямо валидните (уж) за всички закони, забраняващи разпалването на омраза по етнически и религиозен признак.

 

Иначе защо с тава наслада ще продължава да канят Райчев да боботи за необходимостта мигрантите да бъдат бити; Михаил Константинов да го надцаква с предложение да бъдат разстрелвани на границата; Георги Марков да точи лиги с пяна на уста за любимия образ на мигранта, обобщен през късането на гащи, сутиени и прочее „аргументи” с кьолнски адрес но за местна консумация , гарнирани със задължително обожание на унгарския му кумир Орбан?

Питам вероятно като “либералче” ( Райчев), но пък нацистчетата трябва да бъдат подлагани на съмнение поне в един личен блог на едно “либералче”., защото телевизийките ни са се превърнали в тяхна трибуна и май няма кой възрази срещу това.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване